NAC door het stof, Koeman baalt van PEC, 'Bale crimineel'

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

NAC door het stof, Koeman baalt van PEC, 'Bale crimineel'

• NAC Breda is op de officiële clubsite door het stof gegaan. De aftrap van het thuisduel met FC Utrecht moest vrijdagavond enkele minuten uitgesteld worden vanwege beschadiging van de grasmat door het afsteken van vuurwerk. NAC deed vervolgens een onderzoek en kwam tot de conclusie dat een constructiefout de oorzaak was van de schade. NAC organiseerde de sfeeractie samen met de supportersgroep Breda Loco’s, maar concludeerde dat de supporters niets te verwijten viel.

'Het is heel gek dat je Europees voetbal kunt spelen terwijl NEC de zwaarste tegenstander is geweest op weg naar de finale van het bekertoernooi. Dan hebben we het over de hekkensluiter van de Eredivisie, hè. De rest van de duels van PEC was tegen amateurclubs of elftallen uit de Jupiler League. Dat vind ik te gek voor woorden.'
Feyenoord-trainer Ronald Koeman kan er in het Algemeen Dagblad weinig begrip voor opbrengen dat PEC Zwolle via de bekerfinale Europa ingaat.

Kenny Elbers leek in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo zijn debuut te gaan maken in de wedstrijdselectie van NEC. De club uit Nijmegen nam hem op in de spelersgroep en kende hem rugnummer 24 toe, maar kwam toen tot een vervelende ontdekking. Elbers bleek namelijk niet speelgerechtigd, waardoor NEC het tegen Heracles moet doen met een spelersgroep van slechts zeventien man.

'Bony is ongelofelijk sterk. Hij zorgde er op zijn eerste training voor dat mijn vinger uit de kom schoot. Ik wilde hem duwen, maar mijn vinger knakte gewoon.'
Gary Monk is onder de indruk van de fysieke gesteldheid van Wilfried Bony. De manager van Swansea City was aan het begin van het seizoen nog verdediger, maar komt door zijn verandering van functie niet meer in duel met de spits op de training. Dat is misschien maar goed ook voor zijn vingers. (Sky Sports)

'Mourinho praat te veel, terwijl ik de feiten laat spreken. Toen ik nog manager van Liverpool was, gooide ik zijn Chelsea uit de Champions League, terwijl wij de helft van zijn budget hadden.'
Chelsea-manager José Mourinho liet deze week weten dat hij het geen prestatie zou vinden als Juventus de Europa League won, omdat de Oude Dame een elftal zou hebben voor de Champions League. Rafael Benítez, tegenwoordig trainer van Napoli, reageerde daarop als door een adder gebeten. Hij won namelijk met Chelsea vorig seizoen de Europa League.

'Voor mij is Arjen Robben dit seizoen het gezicht van Bayern München. Hij is niet meer geblesseerd, niet meer egoïstisch, bereidt doelpunten voor, stelt zich op in dienst van het elftal en maakt nog steeds doelpunten.'
Lothar Matthäus laat zich in Bild positief uit over Robben, maar geeft direct een sneer naar de prestaties van de buitenspeler in eerdere seizoenen.

'Dat Bale na zeventig minuten het veld verliet om zijn schoenen te vervangen is crimineel. De trainer zou hem een maand dood moeten zwijgen.'
Gareth Bale mag blij zijn dat zijn landgenoot John Toshack geen trainer meer is bij Real Madrid. Bale verliet afgelopen woensdag even het veld om zijn schoenen te vervangen, maar juist op dat moment maakte Sevilla de beslissende 2-1. (Marca)

Orlando Engelaar wordt deze week in een adem genoemd met topspits Wayne Rooney. De middenvelder van Melbourne Heart maakte vorig weekend namelijk net als Rooney een schitterend doelpunt. Beide treffers behoren volgens de maker van bovenstaand filmpje tot de mooiste tien goals van de week.

Wil je meer filmpjes zien? Bekijk dan eens ons beeldarchief.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.