Naar doelpunten zoekend Everton denkt aan Piroe

Reacties

Everton is een van de clubs die Joël Piroe op het verlanglijstje heeft staan. Voor de Premier League club, die afgelopen seizoen maar ternauwernood handhaving realiseerde, is de Nederlandse spits van Swansea City ook een optie die te betalen is. Ook Nottingham Forest zou de aanvaller op het lijstje hebben staan.

Naar doelpunten zoekend Everton denkt aan Piroe
© Pro Shots

Piroe maakte de voorbije twee seizoenen indruk in het Championship. Bij de Welshe club scoorde hij in het seizoen 2021/22 22 keer en afgelopen seizoen 19 keer. Swansea eindigde op het tweede niveau van Engeland als tiende.

Everton, dat maar over een beperkt transferbudget beschikt, kan een scorende spits juist wel gebruiken. Onder manager Sean Dyche werd dan nog net aan het vege lijf gered, buiten de veelvuldige geblesseerde Dominic Calvert-Lewin loopt er op Goodison Park geen goalgetter rond. Dat The Toffees afgelopen seizoen in 38 duels maar 34 keer scoorden en middenvelder Dwight McNeil met zeven treffers clubtopscorer werd, spreekt wat dat betreft boekdelen.

Bovendien is de verwachting dat Swansea mee wil werken, aangezien het contract van Piroe nog maar één jaar doorloopt. Swansea-manager Michael Duff werd gevraagd naar de belangstelling voor Piroe en toonde zich realistisch. 'Het voetbal blijft ook een zakenwereld. Zo zit de voedselketen in elkaar. Als de goede aanbiedingen binnenkomen, dan zullen de spelers vertrekken.'

'Ik heb gisteren nog een goed gesprek met Joël gehad', vervolgde Duff in The Liverpool Echo. 'Wat we van hem verwachten en meer. Als hij gaat, dan gaat hij. En anders gaan we met elkaar aan de slag.'

Piroe werd in de zomer van 2021 voor ruim een miljoen overgenomen van PSV, dat hem daarvoor al verhuurde aan Sparta Rotterdam. Voor hij naar de jeugdopleiding van de Eindhovenaren overstapte voetbalde Piroe ook kort in de jeugd van NEC en Feyenoord.

Spelersprofiel

Piroe


Geboortedatum:
2 augustus 1999
Leeftijd:
24
Geboorteplaats:
Wijchen
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,81 m
Gewicht:
74 kg
Huidige club:
Leeds United
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Everton
Meer over Everton
Meer Piroe
Meer over Piroe
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.