Piroe op dreef: grens van veertig goals bij Swansea nu al gepasseerd

Joël Piroe heeft wederom een groot aandeel gehad in een overwinning van Swansea City. Tegen hekkensluiter Wigan Athletic maakte de voormalige PSV'er met twee goals het verschil.

Wigan Athletic
0 - 2
Swansea City

Piroe betrad in het DW Stadium in Wigan het veld met het besef dat kansen lonkten. De thuisploeg was niet alleen de hekkensluiter op het tweede niveau in Engeland, het was ook een van de vier teams die al minstens zestig goals had geïncasseerd in dit Championship-seizoen. Na mooi samenspel met aanvalspartner Jamie Paterson schoot Piroe in de veertiende minuut al raak met zijn linker.

De 0-1 in Wigan was voor de 23-jarige Nederlander al zijn veertigste doelpunt in het shirt van Swansea. Piroe werd in de zomer van 2021 overgenomen van PSV en scoorde in zijn debuutseizoen in totaal 24 keer voor The Swans. Piroe bereikte in Wigan niet alleen de grens van veertig goals, hij passeerde die in de 35ste minuut al. Piroe was het eindstation van een knappe aanval en zorgde met een laag schot voor de 0-2. Wigan kwam die klap niet meer te boven.

Na zijn twee goals tegen Wigan staat Piroe met zestien doelpunten vijfde op de topscorerslijst van het Championship. Zian Flemming is de andere Nederlander in de toptien. De aanvallende middenvelder van Millwall sloeg al dertien keer toe.