Na Rooney scoort ook Engelaar van grote afstand

Reacties

Orlando Engelaar heeft zondag in de competitiewedstrijd tegen Central Coast Mariners opnieuw een hoofdrol voor zich opgeëist bij Melbourne Heart. De 34-jarige middenvelder scoorde vanaf eigen helft, maar kon een nederlaag niet voorkomen (1-2).

Na Rooney scoort ook Engelaar van grote afstand

Trainer John van 't Schip wist niet wat hij meemaakte toen hij Engelaar van grote afstand een poging zag wagen. 'Je ziet de bal gaan en denkt: wat gebeurt hier? Het was een geweldige goal, een speciaal moment', reageerde hij tegen The Herald Sun. 'Leuk voor de wedstrijd, maar toch denk ik dat Orlando en ik liever drie punten hadden gepakt.'

Sinds Engelaar begin dit jaar terugkeerde van een beenbreuk heeft hij een ronduit positieve invloed op de prestaties van zijn Australische werkgever. Tussen 16 februari en 1 maart was hij in drie opeenvolgende competitieduels trefzeker. Een zege was telkens het resultaat.

Aanvankelijk leek Melbourne Heart zich daardoor nog te kunnen plaatsen voor de play-offs om het kampioenschap, maar inmiddels wacht de club van Van 't Schip alweer drie duels op een zege. Ook de lob van Engelaar van ruim vijftig meter was niet genoeg voor drie punten.

Want ondanks de onvergetelijke treffer van de veertienvoudige Oranje-international, die vervolgens bij elk balcontact door het thuispubliek werd aangemoedigd om opnieuw te schieten, keerden de Mariners dankzij treffers van Seung-Yong Kim en Berni Ibini als overwinnaar huiswaarts.

Daardoor staat Melbourne Heart nog altijd voorlaatste in de Australische A-League. Desondanks zal de goal van Engelaar voor altijd in het geheugen gegrift staan van de Australische voetballiefhebber. En zo kent dit voetbalweekend na Wayne Rooney een tweede speler die de doelman van de tegenpartij van grote afstand verschalkt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.