Rooney passeert Rowley en jaagt op duo Charlton & Law

Reacties

Met twee goals bezorgde Wayne Rooney zijn club Manchester United de zege bij West Ham United en persoonlijk deed hij ook goede zaken, want de aanvaller hoort nu bij de drie meest trefzekere spelers in de clubhistorie.

Rooney passeert Rowley en jaagt op duo Charlton & Law

Tijdens de 2-0 uitzege nam Rooney de volledige productie voor zijn rekening, waardoor hij Jack Rowley passeerde op de all time-topscorerslijst van Manchester United. Die scoorde in de periode 1937-55 in totaal 211 keer in 424 wedstrijden. Dat is er één minder dan Rooney nu in 431 duels.

Slechts twee spelers waren in het verleden vaker trefzeker voor de United dan Rooney. Denis Law was van 1962 tot 1973 goed voor 237 doelpunten (404 wedstrijden), terwijl Bobby Charlton in de periode 1956-73 liefst 249 doelpunten op zijn naam schreef (758 duels).

De pas 28-jarige Rooney verlengde onlangs zijn contract tot medio 2019, waardoor het slechts een kwestie van tijd lijkt voor de 89-voudig international zijn illustere voorgangers achterhaald heeft. De aanvaller heeft nog 38 doelpunten nodig om recordhouder te worden.

'Ik denk dat de 3-0 overwinning op Olympiakos Piraeus van woensdag ons allemaal weer zelfvertrouwen heeft gegeven', reageerde Rooney na de wedstrijd. 'Dat kon je vandaag aan het hele team zien. Het was een goede overwinning en ik ben daar erg blij mee. Vooral op de tegenaanval waren we erg goed vandaag tegen een sterke tegenstander als West Ham.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.