Rooney grijpt hoofdrol tijdens afwezigheid Van Persie

Manchester United heeft zonder problemen het bezoek aan West Ham United omgezet in een 2-0 overwinning. Wayne Rooney was de grote man aan de kant van de bezoekers, waar Alexander Büttner een basisplaats had.

Zijn landgenoot Robin van Persie ontbrak bij Man Utd. De aanvaller liep tijdens de 3-0 thuiszege woensdag op Olympiakos Piraeus een knieblessure op nadat hij drie keer gescoord had en de ploeg van manager David Moyes een ticket voor de kwartfinale had bezorgd. Van Persie staat vier tot zes weken aan de kant, maar op bezoek bij West Ham werd hij niet gemist.

Sterker nog, Rooney leek op te bloeien in een team zónder Van Persie. De twee wisten elkaar dit seizoen zelden te vinden, maar als diepe spits blonk Rooney uit op Upton Park. Al in de zevende minuut opende hij op schitterende wijze de score. Rooney zag doelman Adrián te ver voor zijn doel staan en haalde net voorbij de middenlijn doeltreffend uit (foto midden).

En dat onder toeziend oog van David Beckham, die als speler van Manchester United ooit eens van eigen helft scoorde tegen Wimbledon. Na ruim een half uur was Rooney opnieuw trefzeker, alleen dit keer had hij het geluk dat Mark Noble bij het wegwerken van de bal recht tegen de aanvaller aanschoot. Van dichtbij kon de Man Utd-aanvaller dan ook niet missen.

Na rust viel er weinig meer te genieten in Londen, waar de bezoekers de wedstrijd controleerden en eenvoudig uitspeelden. Het bleef 0-2, waardoor Manchester United zijn derde overwinning in de laatste vier competitiewedstrijden boekte. Desondanks blijft ploeg van Moyes zevende in de Premier League met 51 punten uit dertig duels. West Ham is veertiende.