Knieblessure zet Van Persie zeker maand buitenspel

Reacties

Robin van Persie komt mogelijk pas weer in mei weer in actie. De Oranje-international van Manchester United heeft woensdag tegen Olympiakos Piraeus een knieblessure opgelopen.

Knieblessure zet Van Persie zeker maand buitenspel

Aanvankelijk leek de schade mee te vallen, nadat Van Persie woensdag in de laatste minuut per brancard van het veld op Old Trafford was gedragen. Manchester United-manager David Moyes nam na afloop van het Champions League-duel de vrees weg voor een zware blessure.

Maar de Schotse manager moest daags na het duel al terugkomen op zijn aanvankelijke optimisme. De derby van Manchester was niet haalbaar. Maar nader onderzoek heeft vrijdag uitgewezen dat Van Persie nog langer aan de kant blijft. Voor het herstel van de verzwikte linkerknie staat vier tot zes weken.

Van Persie mist daardoor de dubbele Champions League-confrontatie met Bayern München. Maar hij lijkt wel op tijd fit te zijn voor het WK. Voor bondscoach Louis van Gaal is dat een meevaller. De vrees bestond dat hij na Kevin Strootman nog een van zijn belangrijkste spelers moest missen in Brazilië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.