Moyes: 'Onduidelijk wat er aan de hand is met Robin'

Reacties

Robin van Persie wordt vrijdagmiddag verder onderzocht in een ziekenhuis. De aanvaller van Manchester United viel woensdagavond geblesseerd uit tijdens het Champions League-duel met Olympiakos Piraeus (3-0 zege) en mist als gevolg daarvan in elk geval het duel met West Ham United van zaterdag.

Moyes: 'Onduidelijk wat er aan de hand is met Robin'

Vooralsnog is het niet bekend om wat voor blessure het gaat en wat de exacte ernst daarvan is. 'Het is voor ons nu nog niet vast te stellen wat er precies aan de hand is', aldus manager David Moyes. Van Persie kreeg tegen Olympiakos een tik in zijn knieholte van Ivan Marcano en moest per brancard het veld van Old Trafford verlaten.

Doemscenario
Even werd gevreesd voor een zware blessure, maar manager David Moyes nam al snel de zorgen weg. 'Het valt gelukkig reuze mee met zijn blessure', zei Moyes direct na de wedstrijd. Of de blessure inderdaad onschuldig is moet voorlopig afgewacht worden gezien de onduidelijk rondom de centrumspits van United.

Van Persie vertolkte een heldenrol door de 2-0 achterstand in de heenwedstrijd tegen Olympiakos hoogstpersoonlijk om te buigen met drie treffers in de return. Een zware blessure van Van Persie zou een tweede tegenslag in korte tijd zijn voor Oranje-bondscoach Louis van Gaal.

Eerder raakte Kevin Strootman, die samen met Van Persie en Arjen Robben tot de Grote Drie van Oranje behoort, zwaar geblesserd. De middenvelder van AS Roma scheurde zijn kruisband tijdens het competitieduel met Napoli en is er niet bij op het WK van komende zomer. (Jarno Verweij)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.