Van Persie volgt Van Basten, Van Nistelrooy en Makaay

Robin van Persie treedt met zijn hattrick tegen Olympiakos Piraeus (3-0) in de voetsporen van drie landgenoten. Na Marco van Basten, Roy Makaay en Ruud van Nistelrooy is Van Persie de vierde Nederlander met een drieklapper achter zijn naam in de Champions League.

Van Persie volgt Van Basten, Van Nistelrooy en Makaay

Van Persie zorgde er woensdagavond met zijn 23ste, 24ste en 25ste treffer in het miljoenenbal voor dat United de 2-0 achterstand uit de heenwedstrijd glansrijk goedmaakte. Bovendien naderde hij Makaay en Patrick Kluivert (beiden 29 goals) op de CL-topscorerslijst aller tijden. Verder heeft alleen Van Nistelrooy (56 keer) vaker gescoord dan de spits van Manchester United.

Bovendien werd Van Persie de vierde Nederlander die een hattrick maakte in één Champions League-wedstrijd. Van Basten beet in 1992 de spits af door liefst vier keer te scoren voor AC Milan tegen IFK Göteborg (4-0). Van Nistelrooy evenaarde dat kunstje in 2004 door namens United alle goals tegen Sparta Praag (4-1) voor zijn rekening te nemen. In 1998 had hij ook al eens drie CL-treffers gemaakt voor PSV tegen HJK Helsinki (3-1).

Behalve Van Basten en Van Nistelrooy ging ook Makaay de topscorer aller tijden van Oranje voor. Das Phantom tekende zowel in 2002 als in 2004 voor een hattrick in dienst van respectievelijk Deportivo La Coruña en Bayern München. Namens Deportivo deed Makaay dat tegen zijn toekomstige werkgever Bayern (3-2), twee jaar later leidde hijDer Rekordmeister in het Olympiastadion met drie goals naar een 4-0 zege op Ajax.

Bekijk hier al onze video's