Müller vertrekt bij Stuttgart na verklappen geheimpje

Reacties

Hansi Müller heeft zijn conclusies getrokken na een enorme blunder die hij heeft begaan. De 57-jarige Duitser had als lid van de raad van toezicht nooit mogen verklappen wie de opvolger van trainer Huub Stevens (foto) bij VfB Stuttgart zou worden.

Müller vertrekt bij Stuttgart na verklappen geheimpje

Twee weken geleden maakte Müller op de Oostenrijkse televisie bekend dat de momenteel clubloze Alexander Zorniger (in februari werd hij ontslagen bij RB Leipzig) de Nederlander na dit seizoen zou opvolgen als trainer van Stuttgart. De club wilde evenwel wachten met die bekendmaking, totdat duidelijk zou zijn of Stevens in zijn missie om de club voor degradatie te behoeden zou slagen.

'Ik betreur mijn fout en heb me op alle mogelijke manieren verontschuldigd bij de club', aldus de voormalige international in zijn verklaring. 'Ik neem de verantwoordelijkheid voor de kritiek die de club kreeg en trek daaruit mijn conclusies.'

Mede door een 3-2 verlies van zaterdag bij Schalke 04 stevent Stuttgart op degradatie af. De ploeg van Stevens is laatste met drie punten achterstand op Hannover 96 en SC Freiburg. In Duitsland degraderen de laatste twee ploegen direct en speelt de nummer zestien play-offs om handhaving.

Vorig seizoen slaagde Stevens wel in zijn missie om Stuttgart te laten ontsnappen aan degradatie. De Nederlander werd in maart 2014 binnengehaald en vertrok na de zomer toen hij het seizoen succesvol had afgerond. In november keerde hij echter terug. Met dezelfde opdracht. Niet voor niets sprak hij bij die laatste klus al van een nóg zwaardere opdracht. Eerder liet Stevens, die een contract tot het einde van dit seizoen heeft, al weten niet in te willen gaan op de mogelijke komst van Zorniger. Stevens wilde zich louter op dit seizoen richten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.