Boateng en Huntelaar bezorgen Stevens enorme kater

Reacties

Op bezoek bij zijn oude liefde Schalke 04 heeft het VfB Stuttgart van trainer Huub Stevens in het laatste kwartier de overwinning weggegeven. Mede dankzij twee treffers van Klaas-Jan Huntelaar ging de hekkensluiter onderuit.

Boateng en Huntelaar bezorgen Stevens enorme kater

Schalke 04 - VfB Stuttgart 3-2
Stevens was in de periode 1996-02 erg succesvol bij Schalke en keerde van september 2011 tot december 2012 terug in Gelsenkirchen, maar die sentimenten telden niet zaterdagmiddag. Stuttgart had de punten hard nodig in de strijd tegen degradatie, maar begon beroerd aan de wedstrijd.

In de negende minuut kwam de thuisclub op voorsprong via Huntelaar, die na 1.195 minuten eindelijk weer eens trefzeker was in de Bundesliga. Sinds 29 november had de spits al niet meer gescoord in competitieverband. Maar Stuttgart liet zich niet uit het veld slaan en Martin Harnik trok de stand halverwege de eerste helft gelijk. Zes minuten na rust zorgde Filip Kostic (ex-FC Groningen) op aangeven van Daniel Ginczek zelfs voor de voorsprong.

De bezoekers leken op weg naar drie belangrijke punten, maar daar dacht Huntelaar anders over. In de 78ste minuut tikte hij de gelijkmaker binnen. De spits ontsnapte aan de aandacht van Timo Baumgartl. Daar bleef het niet bij, want kort voor tijd zorgde Kevin-Prince Boateng met een van richting veranderd schot voor de overwinning van Schalke. En er kwam nog meer slecht nieuws voor Stevens & Co.

SC Freiburg - Paderborn 1-2
Paderborn won namelijk op bezoek bij SC Freibrug, waardoor die club nu vier punten voorsprong heeft op VfB Stuttgart. Lukas Rupp was de gevierde man bij de ploeg van trainer André Breitenreiter, want met doelpunten in de zeventigste en tachtigste minuut boog hij hoogstpersoonlijk een achterstand om in een overwinning.

VfB Stuttgart is met nog drie duels voor de boeg hekkensluiter met 27 punten, één minder dan Hamburger SV. De ploeg van Rafael van der Vaart heeft tevens nog een wedstrijd te goed. Hannover 96 en SC Freburg hebben dertig punten, terwijl Paderborn nu op 31 punten staat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.