Stevens hoopt op vervolg van crisis Huntelaar

Reacties

De 31ste speelronde in de Bundesliga gaat zaterdag om 15.30 uur van start. Lars Ulrich blikt vooruit op een competitie, waarin het Nederlandse succes beperkt is.

Stevens hoopt op vervolg van crisis Huntelaar

De dramatische rentree van Arjen Robben in de halve finale tegen Borussia Dortmund is symptomatisch voor hoe het de Nederlanders vergaat in Duitsland. De aanvaller van Bayern München heeft zijn laatste wedstrijd van het Bundesliga-seizoen gespeeld door problemen met de linkerkuit.

Het slechte nieuws over Robben biedt Bas Dost wel enige perspectieven wat de Duitse topscorerstitel betreft. De goalgetter van VfL Wolfsburg heeft vier duels om zes doelpunten goed te maken op de huidige topdrie, van wie de uitgeschakelde Alexander Meier met achttien treffers de lijst nog immer aanvoert. Dat de Oranje-international het in zich heeft om vaker te scoren in één wedstrijd heeft hij begin 2015 laten zien. Zijn moyenne – elke negentig minuten in de Bundesliga een doelpunt – zou eveneens gezien kunnen worden als positief signaal.

Maar het is alweer een tijdje geleden (2 maart) dat Dost het genoegen heeft gesmaakt van een doelpunt. De improductieve periode van 851 minuten heeft ook zijn status bij Wolfsburg veranderd. Nicklas Bendtner kreeg vorige week de voorkeur in de spits bij Die Wölfe, die zaterdag de Niedersachsen-derby tegen het kwakkelende Hannover 96 op het programma hebben staan.

Een andere Oranje-international in Duitse dienst – Klaas-Jan Huntelaar – worstelt eveneens met zijn productie. Inmiddels is hij al 1.187 minuten zonder treffers, en dat staat symbool voor de groeiende problemen van Schalke 04. Inmiddels is zelfs kwalificatie voor de Europees League onzeker, waar begin dit jaar nog werd gestreden voor deelname aan (de voorronde van) de Champions League.

De spelers hebben deze week gevoeld dat het water een kritieke grens heeft bereikt. Trainer Roberto di Matteo verordonneerde een mini-trainingskamp en de clubleiding zette de in de Champions League verdiende premies in de koelkast. Kortom, de druk is opgevoerd.

Huub Stevens hoopt dat die druk pas over een weekje het gewenste resultaat heeft. De Nederlandse coach gaat zaterdag met VfB Stuttgart op bezoek bij de club waar hij zijn mooiste jaren heeft beleefd. Maar sentimenten zijn leuk, lief en aardig, het gaat nu om de knikkers. En daaraan heeft Stevens een gebrek, met een laatste plaats als gevolg.

Over een wederopstanding gesproken. HSV gaf vorige week een onverwacht teken van leven tegen het FC Augsburg van Paul Verhaegh. 'De doodverklaarden hebben zich weer gemeld', zei Heiko Westermann. Eindelijk werd gescoord, eindelijk werd gewonnen. Het werd ook weer eens tijd voor een overwinning, om Rafael van der Vaart (foto boven) mogelijk een positief afscheid te kunnen geven bij de Bundesliga-Dino.

In alle crisisverhalen van de Nederlanders in de Bundesliga vormt Roel Brouwers de uitzondering. De verdediger droeg vorige week zelfs de aanvoerdersband hij Borussia Mönchengladbach, dat dankzij een sterke reeks verwikkeld is met Bayer Leverkusen in de strijd om de derde plaats en daarmee directe kwalificatie voor de Champions League. Zondag wacht het duel met Hertha BSC, waar het voor Roy Beerens en John Heitinga ook geen rozengeur en manenschijn is.

Programma
Schalke 04 02-05
15:30
VfB Stuttgart
VfL Wolfsburg 02-05
15:30
Hannover 96
FC Augsburg 02-05
15:30
1. FC Köln
1899 Hoffenheim 02-05
15:30
Borussia Dortmund
Werder Bremen 02-05
15:30
Eintracht Frankfurt
SC Freiburg 02-05
15:30
Paderborn
Bayer Leverkusen 02-05
18:30
Bayern München
FSV Mainz 05 03-05
15:30
Hamburger SV
Hertha BSC 03-05
17:30
Borussia
Mönchengladbach

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.