Remise Wolfsburg ondanks goal Dost, Werder lachende derde

Bas Dost heeft VfL Wolfsburg met zijn goal niet op het spoor van een zege kunnen zetten. Werder Bremen was de lachende derde in de strijd om een Europa League-ticket.

VfL Wolfsburg – Hannover 96 2-2
Bas Dost heeft zaterdag een einde gemaakt aan zijn periode van improductiviteit. De Oranje-international stond sinds 1 maart droog, maar vond tegen Hannover 96 weer het net. Op aangeven van Kevin De Bruyne opende hij in de 24ste minuut de score. Op slag van rust kreeg Dost navolging van Ivan Perisic, die met een knal van twintig meter de marge verdubbelde.

Maar voor VfL Wolfsburg, dat woensdag zich wel ten koste van Arminia Bielefeld plaatste voor de Duitse bekerfinale, bleek dat onvoldoende voor een overwinning. Hannover 96 had in de tweede helft binnen een kwartier de schade gerepareerd. Na de aansluitingstreffer van Jimmy Briand bracht Salif Sané met een fraaie omhaal voor de 2-2.

Voor Wolfsburg was het de derde wedstrijd op rij in de Bundesliga die niet werd gewonnen. Daardoor staat de tweede plaats onder druk, al is de voorsprong op achtervolger Borussia Mönchengladbach nog vijf punten. Hannover 96 verwelkomde het punt in de strijd tegen degradatie, maar zakte ondanks het gelijkspel naar de zestiende plaats.

1899 Hoffenheim – Borussia Dortmund 1-1
Borussia Dortmund en 1899 Hoffenheim hebben verzuimd in het spoor van Schalke 04 te blijven. Mede dankzij twee doelpunten van spits Klaas-Jan Huntelaar won Schalke met 3-2 van VfB Stuttgart. Daardoor had zowel Dortmund als Hoffenheim een zege nodig om de vijfde plaats binnen handbereik te houden. De zesde plek, die ook recht geeft op een ticket in de Europa League, is nog wel een optie.

Kevin Volland zette Hoffenheim in de 33ste minuut nog wel op voorsprong met een schot in de verre hoek. Lang kon de thuisploeg echter niet van deze voorsprong genieten, want twee minuten later maakte Mats Hummels (foto, onder) alweer gelijk: 1-1. De verdediger kopte raak uit een voorzet van Henrikh Mkhitaryan.

Werder Bremen – Eintracht Frankfurt 1-0
Werder Bremen is de lachende derde geworden na het gelijkspel tussen 1899 Hoffenheim en Borussia Dortmund. Werder vreesde in de eerste seizoenshelft nog voor degradatie, maar sinds Viktor Skripnik in oktober het roer overnam is de weg omhoog ingezet.

Dankzij een 1-0 zege op Eintracht Frankfurt klimt Werder zelfs naar de zevende plek in de competitie, die goed is voor plaatsing voor de Europa League als VfL Wolfsburg de bekerfinale van Dortmund wint.

FC Augsburg – 1. FC Köln 0-0
FC Augsburg ligt nog steeds op koers om zich direct te plaatsen voor de Europa Leaugue. Thuis tegen 1. FC Köln bleef de ploeg van aanvoerder Paul Verhaegh weliswaar steken op 0-0, maar aangezien de concurrentie ook punten liet liggen blijft Augsburg zesde staan in de Bundesliga.

Augsburg heeft slechts een punt meer dan Werder, terwijl ook Hoffenheim (twee punten minder) en Dortmund (drie punten achterstand) op korte afstand volgen van het team van rechtsback Verhaegh, die zaterdag ook nog eens zijn contract verlengde tot 2018..