Wolfsburg schrijft historie met 'sensationele' finaleplaats

Reacties

Met Bas Dost in de spits is VfL Wolfsburg bezig aan een van de beste seizoenen uit de clubhistorie. Aan het kampioensjaar 2008/09 kan de ploeg van trainer Dieter Hecking niet tippen, maar met de tweede plaats in het verschiet en het bereiken van de Duitse bekerfinale was er woensdag sprake van een feeststemming bij Die Wölfe.

Wolfsburg schrijft historie met 'sensationele' finaleplaats

Borussia Dortmund had dinsdag nog strafschoppen nodig om Bayern München te verslaan, voor Wolfsburg was het tegen derdeklasser Arminia Bielefeld veel eenvoudiger: 0-4. 'Dit is een heel groot moment voor de ploeg, de club en de stad Wolfsburg', jubelde manager Klaus Allofs na afloop. 'Het is sensationeel dat we voor de derde keer op rij in de halve finale stonden en nu ook in de finale staan.'

Dus lonkt voor Wolfsburg op 30 mei in Berlijn de tweede grote prijs in de clubhistorie. 'De finale zal deze club een enorme impuls geven. De eindstrijd tegen Dortmund wordt een geweldig duel tussen twee aan elkaar gewaagde teams. Maar tot die finale gaan we ons eerst richten op het veiligstellen van de tweede plaats', zei Allofs.

Wolfsburg zal nog aan de bak moeten om die tweede plaats te behouden, want door het recente puntenverlies tegen Schalke 04 (1-1) en Borussia Mönchengladbach (1-0) is die laatste ploeg tot op vier punten genaderd. Slagen Dost – woensdagavond na twee reservebeurten weer basisspeler maar opnieuw niet trefzeker – en zijn ploeggenoten daarin, dan betekent het de op een na beste klassering ooit van de club die sinds 1997 actief is op het hoogste niveau in Duitsland.

Overigens komt Wolfsburg qua puntenaantal wél in de buurt van de jaargang 2008/09, toen het in de titelstrijd verrassend te sterk was voor Bayern München. Toen behaalde Wolfsburg 69 punten, nu staat de teller met nog vier wedstrijden te gaan op 61. Het aandeel van Dost is met dertien competitietreffers aanzienlijk. Inmiddels staat de 25-jarige spits wel al bijna twee maanden droog.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.