Dost met Wolfsburg eenvoudig naar bekerfinale

Reacties

VfL Wolfsburg strijdt op 30 mei in Berlijn met Borussia Dortmund om de DFB-Pokal. De ploeg van Bas Dost was in de halve finale veel te sterk voor Arminia Bielefeld: 0-4.

Dost met Wolfsburg eenvoudig naar bekerfinale

Arminia Bielefeld komt uit in de Derde Bundesliga, maar maakte dit seizoen veel indruk in het bekertoernooi. De ploeg van trainer Norbert Meier was te sterk voor Hertha BSC, Werder Bremen en Borussia Mönchengladbach, die allemaal actief zijn op het hoogste niveau. Tegen Wolfsburg was Bielefeld echter niet opgewassen. Vooral Daniel Caligiuri maakte indruk bij de bezoekers.

In de achtste minuut stond de middenvelder met een fraaie pass aan de basis voor de openingstreffer van Maximilian Arnold, die overigens zelf ook knap binnenschoot. Na ruim een half uur gooide Luiz Gustavo de wedstrijd in het slot door op aangeven van Dost koppend te zorgen voor 0-2. In de eerste tien minuten na rust maakten Ivan Perisic en Arnold er, beiden op aangeven van Caligiuri, uiteindelijk nog 0-4 van.

Daarna nam Wolfsburg wat gas terug, waardoor Bielefeld ontsnapte aan een nog grotere nederlaag. Het seizoen zit er daardoor praktisch op voor Die Arminen, die al zeker waren van promotie naar de Tweede Bundesliga. Alleen het kampioenschap is nog niet binnen. Wolfsburg stevent in de Bundesliga af op de tweede plaats, die rechtgeeft op een plek in de groepsfase van de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.