Mourinho voorziet problemen bij Man Utd door vol schema

Reacties

De deelname van Manchester United aan de Europa League heeft volgens José Mourinho zowel voor- als nadelen. De manager van The Red Devils voorspelt problemen met een overvol speelschema, maar ziet in de Europa League ook een route naar Champions League-kwalificatie.

Mourinho voorziet problemen bij Man Utd door vol schema

Naast de twee ontmoetingen met Saint-Étienne, waarvan de eerste donderdag plaatsvindt, speelt Manchester United in februari ook nog een FA Cup-wedstrijd tegen Blackburn Rovers (zondag) en de finale om de League Cup tegen Southampton (26 februari). 'We kunnen niet kiezen tussen de competities', vertelt Mourinho op de website van zijn club. 'Het zal straks nog krapper worden op de kalender, zeker omdat de Europa League-wedstrijden op donderdag zijn. Daardoor zullen we onvermijdelijk problemen krijgen in april en mei, mochten we doorgaan.'

'Tegelijkertijd is het een goede manier om spelers internationale ervaring op te laten doen. De Europa League is niet de competitie waarin we willen spelen, maar dat is nou eenmaal zo', aldus Mourinho. 'Als we de Europa League winnen, kwalificeren we ons wel voor de Champions League, dus het is een andere deur naar dat toernooi. Maar de weg is nog lang, we zijn nog met 32 ploegen in de race.'

Manchester United is veroordeeld tot de Europa League doordat het vorig seizoen onder leiding van Louis van Gaal op de vijfde plek eindigde. Momenteel bezet United de zesde positie op de ranglijst, maar heeft het nog zicht op de drie plekken die naast de koppositie recht geven op deelname aan de Champions League. Nummer twee, rivaal en stadgenoot City, heeft maar vier punten meer.

Donderdag om 21.05 uur speelt Mourinho met United op Old Trafford tegen Saint-Étienne, een wedstrijd die onder meer de broers Paul en Florentin Pogba tegenover elkaar zet. Mourinho heeft niet de beschikking over Phil Jones (voetblessure) en Wayne Rooney en Michael Carrick, die uit voorzorg aan de kant worden gehouden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.