Mourinho voorspelt: 'Defensief Chelsea wordt kampioen'

Manchester United-manager José Mourinho kwam superlatieven tekort voor de eerste helft van zijn ploeg tegen Watford zaterdagmiddag (2-0). 'De periode voor de 1-0 was ongelooflijk.'

United begon het duel op Old Trafford furieus en kreeg onder meer via Paul Pogba en Zlatan Ibrahimovic uitstekende kansen op de openingstreffer. The Red Devils traden in een offensieve formatie aan en dat was terug te zien op het veld, vond ook Mourinho. 'De periode voor de 1-0 was ongelooflijk. Het publiek was zó gelukkig, zó enthousiast. Kwaliteit, kansen, voetbal, beweging.. Absoluut geweldig', jubelde de Portugees op het clubkanaal.

'Het zou een voetbalmisdaad zijn geweest als we in die periode niet gescoord hadden.' Uiteindelijk was het Juan Mata die in de 32ste minuut de wedstrijd openbrak door een fraaie aanval af te ronden. 'Het doelpunt was goed voor ons vertrouwen, we waren opgelucht dat we met een voorsprong de rust in gingen.'

De zege op Watford betekende dat United voor de zestiende keer op rij ongeslagen bleef in de Premier League. Het gat met koploper Chelsea blijft desondanks negen punten, terwijl The Blues zondag nog in actie komen tegen Burnley. Mourinho verwacht zijn oude club niet meer bij te halen.

'Chelsea is een heel goed verdedigende ploeg. Ze verdedigen uitstekend met veel spelers en ik denk dat dit defensieve team de titel gaat pakken met doelpunten uit counters en standaardsituaties', mixte de United-manager een compliment met een sneer voor de Londenaren. 'Ik denk niet dat ze het nog laten glippen, maar voetbal is voetbal.'