United tankt vertrouwen tegen diep gezonken Leicester

Manchester United heeft na drie gelijke spelen op rij weer gewonnen in de Premier League. Leicester City bleek de ideale tegenstander om vertrouwen tegen te tanken voor de ploeg van manager José Mourinho: 0-3.

Leicester City is de regerend kampioen van Engeland, maar moet inmiddels vrezen na Manchester City (in 1938) de eerste Engelse kampioen ooit te worden die als titelverdediger degradeert uit de hoogste voetbalafdeling van het land. Na de nederlaag tegen United bedraagt het verschil met nummer achttien Hull City nog slechts één punt. De druk op de vorig seizoen nog zo bejubelde manager Claudio Ranieri, die overhoop zou liggen met zijn stafleden en een deel van de spelersgroep, neemt dan ook toe. Leicester scoorde in 2017 als enige club uit de topvijf Europese competities zelfs nog geen enkele goal.

Manchester United kon na remises tegen Liverpool (1-1), Stoke City (1-1) en Hull City (0-0) wel een sportieve opsteker gebruiken. De onzekerheid straalde nog van de start af, maar Leicester profiteerde daar geen moment van waardoor United in de wedstrijd kon groeien. Dat resulteerde vier minuten voor rust in de prachtige 0-1 van Henrikh Mkhitaryan. De Armeniër liet Robert Huth met een fraaie actie achter zich en besloot een dribbel van dertig meter succesvol.

Henrikh Mkhitaryan was met een prachtige goal en een fraaie assist de grote uitblinker bij Manchester United.

Het bleek het begin van het einde voor Leicester, dat nog voor rust de 0-2 incasseerde. Zlatan Ibrahimovic stond volledig vrij na een lage voorzet van Antonio Valencia en de spits maakte zijn twintigste officiële doelpunt voor United, verdeeld over alle competities. Ranieri greep in de rust in en bracht met Andy King en Demarai Gray twee verse aanvallende krachten, maar het mocht niet baten.

In de 49ste minuut zorgde Juan Mata - in de eerste helft nog ontsnapt aan een rode kaart na een schandalige overtreding op Jamie Vardy - na een briljante pass van Mkhitaryan voor de 0-3. United - waar Daley Blind de tweede helft meespeelde - kreeg via onder anderen Marcus Rashford nog goede kansen op een vierde goal, maar die bleef uit.

De equipe van Mourinho staat zesde met 45 punten uit 24 wedstrijden, één punt minder dan aartsrivaal Liverpool, dat vijfde staat. De topdrie is bovendien in zicht, want nummer drie Manchester City heeft een voorsprong van 'slechts' vier punten.