Horrorreeks Liverpool duurt voort na blunder Mignolet

Het wil in 2017 maar niet vlotten blij Liverpool. De ploeterende ploeg van manager Jürgen Klopp is zaterdag tegen een pijnlijke nederlaag op bezoek bij laagvlieger Hull City aangelopen: 2-0. Keeper Simon Mignolet maakte het drama compleet door met een fout het vijfde verlies (in tien officiële duels) van het kalenderjaar in te leiden.

Hull had drie dagen terug Manchester United al tot wanhoop gedreven op Old Trafford dankzij de uitblinkende doelman Eldin Jakupovic (0-0). Ook tegen The Reds was de Zwitserse goalie de hele wedstrijd een sta-in-de-weg, al kreeg Philippe Coutinho halverwege de eerste helft een uitgelezen kans om de bezoekers op voorsprong te zetten. De Braziliaan schoot naast, terwijl hij de hoek voor het uitzoeken had.

De jacht van Liverpool op de eerste competitiezege in 2017 werd in de 44ste minuut nog verder bemoeilijkt door mistasten van Mignolet bij een corner. De Belgische goalie liet zich intimideren door spits Abel Hernández en moest toezien hoe Alfred N'Diaye, een van de vijf winteraanwinsten die bij The Tigers in de basis stonden, bij zijn debuut profiteerde. Het zal de keepersdiscussie op Anfield wellicht nieuw leven inblazen.

Drie dagen na zijn sterke optreden tegen Manchester United was Hull City-doelman Eldin Jakupovic opnieuw niet te kloppen.

Klopp heeft meer aan zijn hoofd dan alleen het wel of niet rehabiliteren van de gepasseerde Loris Karius. Zo had Liverpool grote moeite om te scoren. De van de Afrika Cup teruggekeerde Sadio Mané testte Jakupovic weliswaar met een kopbal, maar bij een scrimmage in de 67ste minuut ontbrak het tot drie keer toe aan scherpte in de afronding toen Hull de bal maar niet uit de doelmond kreeg weggewerkt.

Het dolende Liverpool was toen al aan een grotere achterstand ontsnapt. Ditmaal greep Mignolet wel goed in, nadat de uitblinkende debutant Kamil Grosicki bij een counter Hernández voor het doel had gezet. Georginio Wijnaldum, tegen Chelsea nog verantwoordelijk voor de gelijkmaker, moest vanaf de bank zien hoe Oumar Niasse er in de 84ste minuut alsnog 2-0 van maakte toen hij alleen afmocht op Mignolet.

Zo is 2017 vooralsnog een rampjaar voor Liverpool. Alleen de replay in het FA Cup-toernooi tegen Plymouth Argyle leverde een zege op. Van de laatste vijf officiële duels ging alleen die tegen Chelsea (1-1) níét verloren. Het zorgt ervoor dat de achterstand op de koploper inmiddels is gegroeid tot dertien punten en dat de vierde plaats onder druk staat. Hull houdt Crystal Palace en Sunderland onder zich.