Klopp vindt dat redder Wijnaldum vaker moet scoren

Reacties

Jürgen Klopp is nog niet tevreden over het rendement van Georginio Wijnaldum. De manager van Liverpool vindt dat de 26-jarige middenvelder zich vaker moet laten zien in het strafschopgebied van de tegenstander.

Klopp vindt dat redder Wijnaldum vaker moet scoren

Wijnaldum is dit seizoen vooralsnog goed voor drie doelpunten. De 36-voudig international sleepte afgelopen dinsdag met een rake kopbal nog een punt uit het vuur voor Liverpool in de thuiswedstrijd tegen Chelsea (1-1).

Eind december was Wijnaldum belangrijk tegen Manchester City door het enige doelpunt van de wedstrijd te maken en in november had hij zijn aandeel in de riante zege op Watford (6-1).

Klopp is echter van mening dat Wijnaldum nog veel beter kan. 'Georginio is een goede speler, daarom is hij ook hier. Maar we hebben hem wel gezegd dat hij moet werken aan zijn afronding', aldus de coach op de website van Liverpool.

'Daarnaast moet Wijnaldum zich laten zien op de plekken waar zich interessante situaties voordoen. Roberto Firmino komt regelmatig met voorzetten, maar dan staat er niemand in het strafschopgebied klaar. Gini zou zich daar meer in moeten betrekken, maar zo heeft hij nog wel meer verbeterpunten. Hij is jong genoeg om beter te worden.'

Wijnaldum kwam vorig seizoen namens Newcastle United nog tot elf treffers in de Premier League. Het seizoen daarvoor scoorde hij veertien keer namens PSV in de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.