Zeldzaam puntenverlies Chelsea door trefzekere Wijnaldum

Liverpool en Chelsea hebben elkaar dinsdagavond in evenwicht gehouden. Mede door de goal van Georginio Wijnaldum werd het 1-1 op Anfield.

De crisisstemming in Liverpool was in aanloop naar de topper behoorlijk toegenomen. The Reds hadden slechts één van hun laatste acht duels gewonnen. Sadio Mané was de redder in nood, zo was de hoop. De Senegalees maakte wel deel uit van de wedstrijdselectie van Liverpool na de uitschakeling in de Afrika Cup, maar begon nog niet in de basis.

Wel was er een basisplaats voor Wijnaldum, die al snel van zich deed spreken. Hij testte Thibaut Courtois na ruim tien minuten al. De Chelsea-doelman redde op het uitstekende afstandsschot van de Oranje-international. Het was het enige schot op doel van de thuisploeg voor rust. Veel gevaarlijker was Chelsea ook niet voor rust, maar de bezoekers kwamen wel op voorsprong. David Luiz brak de ban. Hij sloeg bij een vrije trap toe met een knal in de korte hoek.

Het antwoord op de Chelsea-treffer in de 24ste minuut liet lang op zich wachten, maar kwam er in de 57ste minuut wel. Wijnaldum bracht de hoop terug op Anfield. Hij kopte raak nadat de bal via James Milner en het hoofd van Victor Moses in zijn richting kwam. De gelijkmaker betekende voor Wijnaldum zijn derde Premier League-doelpunt van het seizoen.

De ploegen leken af te stevenen op een remise in de evenwichtige kraker, tot Joël Matip een onhandige overtreding op Diego Costa beging. De spits ging zelf achter de bal staan bij de strafschop en miste. Simon Mignolet ontpopte zich voor even tot de held door katachtig richting de rechterhoek te duiken en te redden. In de slotfase was er nog een gevaarlijk schot van Pedro, die tot zijn frustratie de bal net naast zag gaan.

De entree van Mané leverde Liverpool in de slotfase niets meer op. Het bleef bij 1-1, waardoor de voorsprong van Chelsea op Liverpool tien punten blijft. Nummer twee Tottenham Hotspur heeft een achterstand van negen punten op The Blues. Zaterdag neemt Chelsea het op Stamford Bridge op tegen Arsenal.