Liverpool verliest in bizar duel opnieuw van 'kleinduimpje'

Reacties

Liverpool heeft zich zaterdag een uiterst slechte dienst bewezen in de Engelse titelstrijd. Hoewel The Reds veerkracht toonden, gingen ze in eigen huis met 2-3 onderuit tegen hekkensluiter Swansea City.

Liverpool verliest in bizar duel opnieuw van 'kleinduimpje'

Bij Liverpool startte de van een enkelblessure herstelde Philippe Coutinho voor het eerst sinds twee maanden weer in de basis in een Premier League-wedstrijd. Jürgen Klopp kon een extra dosis creativiteit wel gebruiken, aangezien zijn team in de eerste vijf duels van 2017 slechts vier doelpunten maakte. In relatie tot die droogte viel de afgelopen dagen vaak het 'M'-woord en ook tegen Swansea City miste Liverpool de klasse van de wegens Afrika Cup-verplichtingen afwezige Sadio Mané.

De hekkensluiter had de zaakjes achterin bovendien goed voor elkaar. Telkens als Liverpool aanzette, zorgde Swansea City ervoor dat de toevoer naar Coutinho, Roberto Firmino en Adam Lallana werd afgesneden. Het duel speelde zich vooral af op het overbevolkte middenveld, waar Georginio Wijnaldum (Liverpool) en Leroy Fer (Swansea City) elkaar geregeld tegenkwamen. Over landgenoten gesproken: bij Swansea City zat winteraanwinst Luciano Narsingh nog altijd niet bij de selectie wegens zijn kuitblessure. Mike van der Hoorn en Marvin Emnes behoorden ook niet tot het keurkorps van manager Paul Clement.

Namens Liverpool was Firmino af en toe wel dreigend, maar ook de Braziliaan kon de toeschouwers op Anfield Road niet in vervoering brengen. Swansea was voor rust zelfs het dichtst bij een treffer; uit het niets kuste een van richting veranderde inzet van Tom Carroll de paal.

Een hoogstandje van Adam Lallana. Ook de Engels international kon niet voorkomen dat Liverpool in de eerste helft geen enkel schot op doel loste, hetgeen in 2015 voor het laatst gebeurde.
Een hoogstandje van Adam Lallana. Ook de Engels international kon niet voorkomen dat Liverpool in de eerste helft geen enkel schot op doel loste, hetgeen in 2015 voor het laatst gebeurde.

Liverpool stond dus voor een moeilijke opgave en die missie werd er alleen maar moeilijker op in de beginfase van de tweede helft. Binnen zeven minuten na rust leidden de bezoekers namelijk met 0-2 dankzij fraaie doelpunten van Fernando Llorente. Eerst prikte de Spanjaard binnen na een hoekschop, waarna hij knap raak kopte na een prachtige aanval met als aangever een hoofdrol voor Carroll.

Met een al even sterke kopbal van Firmino verkleinde Liverpool nog voor het uur de marge. De Braziliaan schatte een voorzet van James Milner op waarde. Even leek Swansea City te worden overrompeld, maar Liverpool kon niet doordrukken. Het was aan de individuele klasse van Firmino te danken dat het 2-2 werd. De Braziliaan scoorde uit de draai nadat Wijnaldum de bal hoog voorgaf.

Lallana op de lat
Lang juichen deed Liverpool niet, aangezien een gelijkspel niets waard zou zijn in de titelrace. The Reds kwamen in de 74ste minuut echter van een koude kermis thuis toen Gylfi Sigurdsson binnenschoot nadat hij de bal via Ragnar Klavan in zijn bezit kreeg. De Estse verdediger greep maar half in bij een actie van Carroll. Liverpool zette nog eenmaal alles op alles om de 3-3 te produceren, maar had de pech dat Lallana de lat trof.

Liverpool verzuimde zo de tweede plaats op Tottenham Hotspur te heroveren en heeft inmiddels tien verliespunten meer dan koploper Chelsea, dat zondag aantreedt tegen Hull City op Stamford Bridge. Eerder dit seizoen verloor Liverpool al punten in duels met 'kleintjes' Burnley (2-0 verlies) en AFC Bournemouth (4-3 verlies). Swansea City klom van de twintigste naar de 'veilige' zeventiende plaats.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.