Pisnijdige Mourinho breekt televisie-interview af

Reacties

José Mourinho is na de flater van Manchester United tegen Hull City kwaad weggelopen tijdens een televisie-interview.

Pisnijdige Mourinho breekt televisie-interview af

Toen een verslaggever van de BBC aan Mourinho vroeg of hij vond dat de scheidsrechter de spelers van Hull harder had moeten aanpakken, zei hij: 'Als je niets van voetbal weet moet je niet met die microfoon in je hand gaan staan.' Vervolgens liep hij weg.

Op de vragen daarvoor had de chagrijnige Mourinho ultra-korte antwoorden gegeven. 'We hebben niet gescoord, als je niet scoort kun je niet winnen', zei hij onder meer, voordat hij de arbitrage ter discussie stelde. 'Hull heeft de grenzen van het toelaatbare opgezocht, we hebben in totaal maar 35 of 40 minuten reguliere speeltijd gehad.' Daarna volgde de vraag waaraan Mourinho blijkbaar dermate veel aanstoot nam dat hij het interview afbrak.

Persconferentie
Tijdens de persconferentie was Mourinho ook slecht gehumeurd. 'Vertel de waarheid', sprak hij tot journalisten. 'Daarmee bewijs je het publiek een dienst. Vertel de waarheid.' Wat die waarheid was, wilde Mourinho zelf niet zeggen. Omdat het uitspreken van deze waarheid hem in de problemen zou brengen. 'Stel mij geen vragen die ik niet kan beantwoorden. Jullie weten dat ik een geval apart ben. Voor mij gelden andere regels', doelde hij op de straffen die hij in het verleden kreeg vanwege het bekritiseren van de scheidsrechters.

'Ik moet mijn ploeg soms vanuit hotelkamers bekijken, omdat ik het stadion niet in mag. Alles is anders voor mij, dus stel mij alsjeblieft geen vragen die mij in de problemen kunnen brengen', sloot hij af.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.