Monaco gunt afgeserveerde Stekelenburg nieuwe kans

Reacties

AS Monaco heeft Maarten Stekelenburg overgenomen van Fulham. In Londen kwam Stekelenburg niet meer voor in de plannen van manager Felix Magath. Stekelenburg wordt voor een jaar gehuurd, waarbij de Monegasken een optie tot koop hebben bedongen.

Monaco gunt afgeserveerde Stekelenburg nieuwe kans

Monaco wordt de derde buitenlandse club voor Stekelenburg, die medio 2011 overstapte van Ajax naar AS Roma. In Italië slaagde de 31-jarige keeper echter niet. Mede door blessureleed en een trainerswissel kwam hij op de bank terecht. Na twee teleurstellende seizoenen bij Roma kreeg Stekelenburg te horen dat hij mocht vertrekken.

Een transfer naar Fulham leek op dat moment uitkomst te bieden. Hij werd daar herenigd met manager Martin Jol, die hem eerder bij Ajax het vertrouwen had gegeven. Stekelenburg kwakkelde echter met verschillende schouderblessures en toen in februari Magath het roer overnam, belandde hij al snel op de reservebank. Stekelenburg eindigde het seizoen zelfs als derde doelman.

Magath was niet bereid om hem na de degradatie naar de Championship een nieuwe kans te geven en dus wachtte Stekelenburg op een club waar zijn carrière een doorstart kon krijgen. Uiteindelijk hapte Monaco dus toe. Het lijkt echter een lastig karwei voor de Nederlandse keeper om eerste keus Danijel Subasic uit het doel te verdringen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.