Gepasseerde Stekelenburg moet vrezen voor WK

Reacties

Maarten Stekelenburg kan niet langer rekenen op het vertrouwen van Felix Magath. De manager van Fulham geeft in de thuiswedstrijd tegen Newcastle United de voorkeur aan David Stockdale.

Gepasseerde Stekelenburg moet vrezen voor WK

De 31-jarige Nederlandse doelman ging de afgelopen weken een aantal keer in de fout. Tegen West Bromwich Albion (1-1 gelijkspel) liet hij een bal door zijn benen schieten, waarmee een overwinning uit handen werd gegeven. Een week later bood hij Chelsea (3-1 verlies) een grote kans om op voorsprong te komen, door de bal tegen Fernando Torres aan te schieten. Deze fout kon hij met een redding nog herstellen, maar een week later zag Stekelenburg er opnieuw niet goed uit bij de tweede treffer van Cardiff City (3-1 nederlaag).

Magath kiest daarom tegen Newcastle voor Stockdale, die dit seizoen al twaalf keer in actie kwam in de competitie en ook in de bekertoernooien de voorkeur kreeg. Voor Stekelenburg is het verliezen van zijn basisplaats extra vervelend met het oog op het WK in Brazilië.

Hij was een van de zes keepers die deel uit maakten van de voorselectie van bondscoach Louis van Gaal voor het oefenduel met Frankrijk en mocht daarmee nog hopen op het eindtoernooi. Stekelenburg haalde echter niet de definitieve selectie en als bankzitter wordt het lastig om Van Gaal te overtuigen hem mee te nemen.

Coaching
Magath verklaarde tegenover FOX Sports zijn keuze voor Stockdale. 'We zijn nu drie wedstrijden zonder overwinning, dus ik moest iets veranderen. De keeper heb ik gewisseld,omdat we thuis spelen en Stockdale beter is in de coaching. Hij neemt meer initiatief en verdient een kans om vanaf het begin te spelen.'

Voor John Heitinga had de slechte reeks van Fulham ook gevolgen. Hij verhuisde van het centrum van de defensie naar de positie van rechtsback. Bij Newcastle staan Tim Krul, Vurnon Anita en Luuk de Jong in de basis.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.