'Stekelenburg lijdt echt onder de huidige situatie'

Reacties

Doelman Maarten Stekelenburg ziet zijn WK-droom uit zicht verdwijnen nu hij bij Fulham gedegradeerd is tot bankzitter.

'Stekelenburg lijdt echt onder de huidige situatie'

In de zomer van 2011 verhuisde Stekelenburg van Ajax naar AS Roma. Voor de keeper bracht het eerste buitenlandse avontuur niet wat hij ervan had verwacht. Sterker nog, inmiddels kwijnt de toenmalige onbetwiste nummer één voor het doel van Oranje weg op de bank bij Fulham.

'Maarten lijdt echt onder de huidige situatie, hij is echt aangeslagen', zegt zaakwaarnemer Rob Jansen tegen Voetbal International. De overstap naar Fulham had de doelman, die net als alle spelers van Fulham de woordvoering dient over te laten aan manager Felix Magath, namelijk juist weer bij Oranje moeten brengen. Het pakte anders uit.

Dat geldt ook voor zijn avontuur bij AS Roma. Volgens Guidi Nanni, die in Rome als keeperstrainer werkte met Stekelenburg, werd de goalie het slachtoffer van de omstandigheden. 'Ik blijf erbij dat hij een heel sterke keeper is. Waarom het niet gelopen is als gehoopt, is ook voor mij een raadsel.'

'Een probleem was dat hij moeite had met de aanpassing, de taal, de cultuur. Misschien was hij achteraf in die twee jaar niet helemaal op zijn plaats. Hij had de pech dat de resultaten van Roma niet goed waren en er twee keer van trainer werd gewisseld.'

Lees woensdag in de nieuwe editie van Voetbal International meer over de teleurstellende buitenlandse avonturen van Maarten Stekelenburg, waarbij ook onder anderen collega Michel Vorm aan het woord komt.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.