Milan bezweert crisis tijdens debuut Brocchi

Cristian Brocchi heeft een prima debuut gekend als trainer van AC Milan. De Rossoneri wonnen op bezoek bij Sampdoria met 0-1.

Brocchi had Mario Balotelli (foto) een basisplaats toebedeeld in Genua. Het enfant terrible was in de eerste helft een paar keer gevaarlijk, maar de grootste kans was voor zijn collega-spits Carlos Bacca. De inzet van de Colombiaan werd echter knap gepareerd door doelman Emiliano Viviano. Sampdoria dacht gescoord te hebben via Dodô, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

Twintig minuten voor tijd kwam Milan op voorsprong. Giacomo Bonaventura had een goede vooractie op de rechterflank en bracht Bacca in stelling, die zijn vijftiende goal van het seizoen maakte met een lage knal. Die goal was genoeg voor de eerste overwinning in zes wedstrijden.

Door de zege verstevigt Milan de zesde plaats, die aan het einde van het seizoen recht geeft op deelname aan de Europa League. De Rossoneri hebben nu 52 punten, vier meer dan achtervolger Lazio. Donderdag wacht de Milanezen een thuisduel met Carpi. Sampdoria staat vijftiende en heeft nog een paar punten nodig om zich van lijfsbehoud te verzekeren.