Icardi berooft tandeloos Napoli van laatste titelkansen

Reacties

Internazionale heeft Napoli zaterdag een gevoelige tik uitgedeeld in de Italiaanse titelstrijd. Zonder de nog altijd geschorste Gonzalo Higuaín ging de nummer twee van de Serie onderuit in Milaan: 2-0. Koploper Juventus kan zondag uitlopen naar een voorsprong van negen punten en een vooorschot nemen op het kampioenschap.

Icardi berooft tandeloos Napoli van laatste titelkansen

Napoli had Inter in november nog van de koppositie beroofd dankzij twee goals van Higuaín (2-1), die tot zijn rode kaart van 3 april tegen Udinese goed was geweest voor zes goals in de laatste vijf duels. Tijdens het weerzien in Stadio Giuseppe Meazza werd de Argentijn daarom node gemist. De ploeg van trainer Maurizio Sarri deed veel te weinig met het vele balbezit. Inter was aan de hand van aanvoerder Mauri Icardi (foto) veel efficiënter.

De landgenoot van Higuaín brak al na vier minuten de ban toen hij na een lange bal van Gary Medel Napoli-doelman Pepe Reina in de luren legde met een boogballetje (foto midden). De topscorer van vorig seizoen bereidde na zijn vijftiende competitiegoal ook de 2-0 van Marcelo Brozovic voor, toen hij opnieuw aan de buitenspelval ontsnapte. Vlak daarvoor had Ivan Perisic na een fraaie combinatie al net naast gekopt.

Napoli deed wel zijn best om het gemis van Higuaín te compenseren, maar vond telkens een Inter-verdediger – en in het uiterste geval doelman Samir Handanovic – op zijn weg. Door Dries Mertens als invaller te brengen, probeerde Sarri nog voor nieuw elan te zorgen. Met de Belgische ex-PSV'er binnen de lijnen kwam met name José Callejón nog in de buurt van een goal, maar zijn fraaie volley vloog naast.

De vijfde uitnederlaag van het seizoen – Napoli is thuis nog ongeslagen – was daarmee onvermijdelijk en had zelfs nog groter kunnen uitvallen. Zo zorgde een paniekactie van doelman Reina nog bijna voor de 3-0. Kalidou Koulibaly stond op de doellijn een treffer van Stevan Jovetic echter in de weg. Het neemt niet weg dat Inter in de race blijft voor derde plek ( Champions League-voorronden) en Napoli lijkt af te haken in de titelrace.

Carpi – Genoa 4-1
Een zege van Juventus op Palermo zou in Carpi juist met gejuich worden ontvangen. Dat boekte eerder deze zaterdag in de strijd tegen degradatie een belangrijke zege op Genoa, dat met tien man hard onderuit ging. Treffers van Antonio Di Guadio, Lorenzo Lollo, Lorenzo Pasciuti en Stefano Sabelli betekenden dat Carpi de veilige zeventiende plaats verstevigde met drie punten meer dan Palermo.

Overige uitslag
Bologna - Torino 0-1

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.