Juve bijna kampioen, Fiorentina wint door hilarische fout

Juventus heeft na een ruime zege op Palermo een voorsprong van negen punten aan kop van de Serie A. Fiorentina won eindelijk weer eens, met dank aan een enorme fout van Sassuolo-keeper Andrea Consigli.

Juventus - Palermo 4-0
Ook de achtste trainerswissel van dit seizoen heeft Palermo niets opgeleverd. Met de teruggekeerde Davide Ballardini op de bank waren de eilanders kansloos op bezoek bij Juventus.

Sami Khedira opende in de tiende minuut de score na een wonderschone pass van Paul Pogba. De Fransman maakte twintig minuten voor het einde zelf de 2-0, door bij de tweede paal binnen te tikken. Vlak daarna veegde Juan Cuadrado de 3-0 tegen de touwen. Simone Padoin bepaalde de eindstand op 4-0.

Het behalen van de 33ste landstitel is voor Juventus nog maar een kwestie van tijd, want met nog vijf duels te spelen bedraagt de voorsprong op Napoli negen punten. Een flinke smet was echter het uitvallen van Claudio Marchisio. De routinier haakte al in de eerste helft af met een ogenschijnlijk zware knieblessure en lijkt te moeten vrezen voor zijn deelname aan het EK. Palermo verkeert in grote degradatiezorgen en heeft een achterstand van drie punten op de veilige zeventiende plaats. Doordat Frosinone won op bezoek bij hekkensluiter Hellas Verona (1-2), is Palermo zelfs afgezakt naar de voorlaatste plaats.

Fiorentina - Sassuolo 3-1
Na een reeks van zes duels zonder zege, heeft Fiorentina eindelijk weer eens drie punten gepakt. Gonzalo Rodríguez kopte al in de tiende minuut de 1-0 binnen. Domenico Berardi maakte in de 56ste minuut met links de 1-1, maar direct daarna hielp Josip Ilicic de paarshemden weer op voorsprong met een prachtige volley.

Het duel werd beslist door een verschrikkelijke blunder van Sassuolo-doelman Andrea Consigli, die een ongevaarlijke terugspeelbal op onverklaarbare wijze in zijn eigen doel werkte. Fiorentina staat door de zege steviger vijfde, met twee punten achterstand op Internazionale. Sassuolo staat zevende.