Middlesbrough en Leicester beginnen 2017 in slaapstand

Reacties

De twintigste speelronde in de Premier League is niet bepaald spectaculair geopend. Middlesbrough en titelverdediger Leicester City hielden het in hun eerste wedstrijd van 2017 op 0-0.

Middlesbrough en Leicester beginnen 2017 in slaapstand

In het duel in het Riverside Stadium waren de kansen zeer schaars. Voor rust was Marten de Roon (foto) namens de thuisploeg verantwoordelijk voor een van de spaarzame kansen, maar zijn inzet verdween over het Leicester-doel.

Omdat beide ploegen ook na rust maar nauwelijks een vuist konden maken, bleef het bij 0-0. Ook het vele loopwerk van De Roon kon daar niets aan veranderen. De bedrijvige Nederlander zag ploeggenoot Gastón Ramirez de grootste kans missen, hij schoot maar rakelings naast.

Bij de bezoekers kon Riyad Mahrez, vorig seizoen nog een van de pijlers onder de sensationele landstitel van Leicester, opnieuw zijn stempel niet drukken. De Algerijn zal voorlopig ook geen competitieduel meer spelen omdat hij afreist voor deelname aan de strijd om de Afrika Cup.

Voor Middlesbrough betekent het gelijkspel het eerste punt in drie duels. Toch moet coach Aitor Karanka zich zorgen maken. Omdat maar vier punten uit de laatste zes optredens werden gesprokkeld, is zijn ploeg afgezakt naar de zestiende stek. Bij een zege kan Crystal Palace, dat vanmiddag hekkensluiter Swansea City treft, zelfs passeren.

Leicester City is in het seizoen na het voetbalsprookje ook nog geenszins verlost van de degradatiezorgen. De formatie van Claudio Ranieri kon de 1-0 zege op West Ham United geen vervolg geven en is daardoor nog steeds vijftiende. Die lage klassering is vooral te danken aan het feit dat er nog geen uitduel gewonnen werd (drie punten uit tien duels). Het gat naar Middlesbrough blijft wel gehandhaafd op twee punten. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.