Messi kon naar opponent, Zanetti 'sjoemelt' met CL-loting

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Messi kon naar opponent, Zanetti 'sjoemelt' met CL-loting

'Lang geleden, toen ik nog heel jong was, kon ik inderdaad naar River Plate.'
• Het had niet veel gescheeld of Lionel Messi was niet namens Barcelona uitgekomen op het WK voor clubteams, maar voor River Plate. De Argentijnen, tijdens het prestigieuze toernooi dat momenteel aan de gang is in Japan tegenstander van de Catalanen, hengelden in het verleden naar de diensten van de superster.

• De spelers van River Plate werden overigens op magistrale wijze ontvangen in Osaka.

• Naast het beste elftal spelers van de groepsfase van de Champions League heeft de UEFA ook het elftal van de groepsfase van de Europa League bekendgemaakt.

• In het volgende filmpje is het moment te zien waarop Javier Zanetti het balletje met daarin de naam van AS Roma pakt, waardoor de club aan Real Madrid wordt gekoppeld in de knock-outfase van de Champions League. Volgens fans van de Romeinen volgt de voormalige speler van onder meer Internazionale het balletje opvallend goed. Complottheorieën doen dan ook de ronde.  

'Ik had Juventus liever pas in de finale getroffen.'
• Het Champions League-treffen tussen Bayern München en Juventus is voor veel spelers een ontmoeting met hun voormalige club. Zo ook voor Arturo Vidal en Kingsley Coman. Het duo verruilde de Italiaanse kampioen afgelopen zomer voor Zuid-Duitsland. Vidal was zijn voormalige club liever pas later tegengekomen, zo laat hij weten op de website van de UEFA.

• De vereniging van Italiaanse voetballers (AIC) heeft het Serie A-elftal met de best presterende voetballers van het afgelopen kalenderjaar bekendgemaakt.

Afbeelding: Gazzetta dello Sport
Afbeelding: Gazzetta dello Sport

'Ik vind het knap dat Luuk de Jong een aantal mentale tikken in het buitenland zo goed heeft opgepakt. Ik ben fan van hem.'
• Voormalig Ajax-verdediger Toby Alderweireld is lovend over PSV-spits Luuk de Jong. In De Telegraaf gaat hij in op de productiviteit van de spits de afgelopen twee seizoenen in de Eredivisie.

'PSV zal twee topdagen moeten hebben om door te komen.'
• In diezelfde krant ging de Belg in op de Champions League-loting van de Eindhovenaren. Hij speelde in het verleden namelijk, zonder veel succes, bij Atlético Madrid. Tegen die ploeg moet PSV het in de knock-outfase van het miljoenenbal opnemen.

'Hij kon echt een bloedzuiger zijn. Hij was niet de meest verfijnde technicus, maar wel een speler met een enorm temperament. Hij deed alles om te winnen en kon tegenstanders echt irriteren.'
• Ook Jong Ajax-trainer Jaap Stam doet een duit in het zakje in De Telegraaf. Hij speelde bij Lazio namelijk samen met Atlético-trainer Diego Simeone.

• Een Australische Southend United-fan vloog afgelopen weekend de halve wereld over om zijn favoriete club te zien spelen. Het League One-duel bij Bradford City werd echter afgelast vanwege een onbespeelbaar veld. Southend United probeerde daarom een oplossing te zoeken, waarop de fan in onderhandeling ging. Of beide partijen eruit zijn gekomen, is niet bekend. Wat we wel weten, is dat de Australiër de wedstrijd Liverpool-West Bromwich Albion bezocht heeft en daarna met zijn gezin is vertrokken naar Disneyland Parijs.

• De Beer van de Meer, De Bolle van Zwolle, Het Lek van PEC: Piet Schrijvers viert vandaag zijn 69ste verjaardag. De keeper kwam namens DWS Amsterdam, FC Twente, Ajax en PEC Zwolle tot bijna zeshonderd wedstrijden in het Nederlandse voetbal. Tevens kwam hij tot 46 interlands namens het Nederlands elftal. Hij maakte onder meer de succesvolle WK's van 1974 en 1978 mee. Van harte gefeliciteerd!

'Zo'n dubbelrol in het voetbal is vrij uniek, daar heb ik wel wat aan gehad.'
• HHC Hardenberg-trainer Marcel Groninger heeft zich uitstekend voor kunnen bereiden op het bekerduel met NEC van dinsdagavond. Naast coach van de Topklasser is hij namelijk ook assistent-trainer van Erwin van de Looi bij FC Groningen. Hierdoor kon hij een professionele analyse van de Nijmegenaren maken. (De Telegraaf)

'Bij Hardenberg word ik ook wel herkend, maar ze zijn niet meer verrast als ze me zien.'
• Groninger kan bij Hardenberg regelmatig een bekende Nederlander begroeten. Radio-dj Edwin Evers is namelijk fanatiek supporter van de club. Ook tijdens het duel met NEC is hij van de partij. In het AD vertelt Evers dat hij het vooral fijn vindt dat hij bij de voetbalclub niet in de schijnwerpers hoeft te staan. 'Ik krijg doordeweeks al genoeg aandacht.'

• Chelsea-spits Diego Costa was niet blij met het optreden van de verdedigers van zijn ploeg tijdens het met 2-1 verloren competitieduel met Leicester City. Hij maakte daarom een slaapbeweging.

• De Spanjaard lag tijdens het duel ook overhoop met Leicester-spits Jamie Vardy.

• De UEFA heeft in het beste elftal van de groepsfase van de Champions League een plek ingeruimd voor AA Gent-middenvelder Sven Kums, die in het verleden bij SC Heerenveen speelde. De Belg heeft zijn uitverkiezing te danken aan zijn goede optredens namens Gent, waarmee hij de knock-outfase van het miljoenenbal bereikte.

'Nederlanders krijgen geen tickets meer van Heintje, wist je dat nog niet? Enkel de Belgische analisten krijgen nog tickets.'
• Kums' trainer Hein Vanhaezebrouck haalde onlangs uit naar Nederlandse analisten in het Belgische voetbal. Ook Aad de Mos was dit niet ontgaan. Hij was zondagavond met Jan Boskamp analist bij de VTM. Toen Boskamp zei dat hij de trainer van Gent zou bellen voor Champions League-kaarten, reageerde De Mos uiterst scherp.

Patrick Kluivert kan het nog steeds, zo liet hij zien in een wedstrijd met de legendes van Barcelona.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.