Nieuwe treinrit Koeman, Vardy krijgt eigen krakers

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Nieuwe treinrit Koeman, Vardy krijgt eigen krakers

Ronald Koeman heeft zich in de loop der jaren ontpopt tot een fervent treinreiziger. Dit keer ging de rit niet naar Valencia, maar naar Londen. De Southampton-manager neemt het zaterdag op tegen Crystal Palace.

• Een mooi gebaar van Everton. De 89-jarige supporter Peter Owen is sinds jongs af aan een graag geziene gast op Goodison Park, maar had vanwege fysieke ongemakken moeite om bij zijn plaats te komen. In het thuisduel met Crystal Palace mocht hij daarom plaatsnemen bij de dug-out.

Manager Roberto Martínez neemt het strijdplan even door met Peter Owen (midden).
Manager Roberto Martínez neemt het strijdplan even door met Peter Owen (midden).

'Iedere speler zou de kans moeten hebben om met hem te werken. Hij is een fantastische kerel en een fantastische coach. Eerst dacht ik dat hij arrogant was, maar het tegendeel was het geval.'
Cristiano Ronaldo heeft het in gesprek met ESPN niet over landgenoot José Mourinho, maar over Carlo Ancelotti. De Portugees mist zijn Italiaanse coach, met wie hij samenwerkte bij Real Madrid.

Leicester City-spits Jamie Vardy is hot als het om scoren gaat, maar of dat ook te proeven is aan zijn eigen chips is nog maar de vraag.

'Ik heb geen verdedigers nodig.'
Zlatan Ibrahimovic stelde op de site van de UEFA zijn droomteam samen. Ronaldo, Lionel Messi, Zinédine Zidane en Ronaldinho krijgen als het aan de Zweed ligt de eer om met hem samen te spelen in het gezelschap van vijf.

Sporting Braga liet donderdagavond een punt en een hoop rotzooi achter bij FC Groningen. Waren de Portugezen in de Europa League-wedstrijd (0-0) ook maar zo slordig geweest...


• Bij Manchester United viert men geen kerstfeest dit jaar. Door de uitschakeling in de Champions League hebben de spelers volgens Het Nieuwsblad hun avondje uit tijdens de feestdagen ingeleverd.

Ryan Giggs, assistent-manager van Louis van Gaal bij Manchester United, heeft de nodige jaren in het eerste gespeeld bij The Red Devils. Een korte samenvatting van zijn uiterlijke transformatie.

'Ik mocht dat hokje niet uit, dus heb ik het feestje in de kleedkamer via mijn telefoon een beetje meegekregen. Toen dat plasje eindelijk gelukt was, was het al half twee in de nacht. Mijn familie zat nog op me te wachten in het spelershome, dus daar ben ik even langsgegaan en daarna ben ik meteen naar huis gegaan, waar ik de wedstrijd nog terug heb gekeken. Ik had zoveel adrenaline in mijn lijf, dat ik pas om een uur of vijf kon slapen.'
• Waar de Champions League voor United is uitgelopen op een grote teleurstelling, werd het toernooi voor PSV een groot succes. Ten koste van manager Louis van Gaal en consorten gingen de Eindhovenaren door naar de knock-outfase. Dat werd gevierd met een feestje in de stad, maar verdediger Jeffrey Bruma was daar, evenals middenvelder Davy Pröpper trouwens, niet bij aanwezig. Het tweetal laat in De Telegraaf weten dat het plassen bij de dopingcontrole niet lukte.

• Wat hem bij de vrouwen geen moeite kost, lukt Graziano Pellè bij de kerstboom niet: versieren.

'Het was een eer en een privilege om twaalf jaar voor deze club te mogen werken.'
• Op de clubsite van Swansea City neemt de ontslagen manager Garry Monk met mooie woorden afscheid van de Premier League-club uit Wales.

'Mesut voetbalt als een muzikant die altijd de juiste noten op het juiste moment speelt.'
• Arsenal-manager Arsène Wenger laat zich op de clubsite lovend uit over middenvelder Mesut Özil.

• Everton-aanvaller Steven Naismith staat bekend als een voetballer die veel voor goede doelen doet. Zo hielp de international van Schotland donderdag bij het organiseren van een kerstlunch voor daklozen en minder bedeelden in Glasgow. (Daily Mail)

'Ik ben altijd zeer kritisch geweest op Simon Mignolet. Maar vanaf nu is dat anders, John Achterberg moet verantwoordelijk worden gehouden.'
• De legendarische Liverpool-keeper Bruce Grobbelaar zal niet meer kritisch zijn op Simon Mignolet. De Belgische doelman van The Reds oogt niet altijd even stabiel. Maar na twee jaar twijfelt Grobbelaar of dat wel aan Mignolet ligt. Aangezien hij geen vorderingen heeft gemaakt, is de oud-goalie van mening dat de schuld bij de Nederlandse keeperstrainer John Achterberg ligt. (BBC)  

'Het zou leuk zijn als we bij Engeland in de poule komen. Waarom niet? Ik denk dat we een goede kans hebben om ze te verslaan.'
• De loting voor het EK van komende zomer wordt zaterdag gehouden. Wales debuteert op een Europese eindronde en aanvoerder Gareth Bale gaat dat toernooi met vertrouwen tegemoet, vertelt hij in Engelse media.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.