São Paulo eert Ceni, Ten Rouwelaar is niet achterbaks

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

São Paulo eert Ceni, Ten Rouwelaar is niet achterbaks

'Als jij mij een achterbakse hondenkop vindt, zoals je me hebt genoemd, dan ben ik het daarmee niet eens.'
• FOX Sports-analist Hans Kraay junior had eerder weinig lovende woorden over voor NAC Breda-doelman Jelle ten Rouwelaar, die de kritiek pareerde. 'Ik heb bij iedereen binnen de club, als speler die langer bij de club zit, die aanvoerder is geweest, mijn zegje gedaan. Ik overleg met iedereen.'

Circa zestigduizend supporters hebben vrijdagavond São Paulo-doelman Rogerio Ceni (42) uitgezwaaid. De Braziliaanse doelman maakte in zijn carrière liefst 131 doelpunten en is daarmee de meest scorende keeper aller tijden. Ceni bergt nu definitief zijn handschoenen op en kreeg een prachtig eerbetoon.

In het Morumbi-stadion van São Paulo stond Ceni nog eenmaal onder de lat. Voormalige sterren als Rai, Cafú en Zetti trokken speciaal voor het afscheidsduel van Ceni hun voetbalschoenen weer aan.

• Dit is volgens Patrick Kluivert het beste team van het jaar: Neuer; Dani Alves, Mascherano, Thiago Silva, Alaba; Iniesta, Konoplyanka, Rakitic; Messi, Suarez, Neymar.

'De eerste meters van Streppel waren altijd al matig.'
• Willem II-trainer Jurgen Streppel kwam laat opdagen voor de persconferentie en ADO Den Haag-coach Henk Fraser gaf hem daarom een veeg uit de pan. Dat zorgde voor hilariteit in de perskamer.

• Ook een wereldster als Lionel Messi draagt een pyjama, blijkt uit onderstaande foto.

'Zegt Arbeloa dat hij mijn vriend is? Hij is slechts een collega.'
Getuige deze woorden van Barcelona-verdediger Gerard Piqué heeft hij geen behoefte aan een goede relatie met spelers van Real Madrid, zoals Alvaro Arbeloa.

• Voormalig Ajacied Wamberto viert zijn 41ste verjaardag. De Braziliaan heeft goede herinneringen aan de bekerfinale tegen FC Utrecht in 2002. Daarin scoorde Wamberto uit buitenspelpositie een belangrijk doelpunt.

• Deze steward bij AFC Bournemouth vertoont verdacht veel gelijkenissen met voormalig Manchester United-manager Sir Alex Ferguson.

'Dit was schijtbakkenvoetbal van het ergste soort. FC Twente had de kansen na rust, De Graafschap counterde alleen maar. Dat je tegen tien man niet in staat bent druk te zetten, daar snap ik helemaal niets van. Het leek wel of er totaal geen plan was.'
• Wij kregen de indruk dat FOX Sports-analist Gertjan Verbeek niet heel erg onder de indruk was van het strijdplan van De Graafschap in het verloren duel met FC Twente (2-1).

Romeo Castelen blonk zaterdag uit in de Australische A-League en bekroonde zijn sterke optreden met een doelpunt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.