Messi dendert door in wapenwedloop met rivaal Ronaldo

De Champions League is weer begonnen en dat hebben de liefhebbers geweten. Lionel Messi volgde tegen het arme Ajax woensdag het voorbeeld van Cristiano Ronaldo. Als vanouds leiden de twee beste voetballers van de wereld op de topschutterslijst. Beiden kwamen ze tot een hattrick.

Messi dendert door in wapenwedloop met rivaal Ronaldo

Ronaldo droeg dinsdagavond namens Real Madrid met drie goals bij aan de ruime 6-1 zege van Real bij het Galatasaray van Wesley Sneijder. Ajax  bleef een dag later een dergelijke afstraffing bespaard tegen Barcelona, maar moest lijdzaam toezien hoe Ronaldo werd achterhaald door Messi.

Zo is de aloude verhouding in de dans der miljoenen weer hersteld. Op de all time-topschutterslijst nadert Messi lijstaanvoerder Raúl: 62 om 71. Ronaldo staat inmiddels op 53 CL-goals.

Voor Messi was de hattrick bijzonder. Hij is nu de enige speler die in de Champions League tot vier hattricks kwam. Eerder deed hij dat tegen Arsenal, Viktoria Plzen en Bayer Leverkusen. Tot gisteren moest hij het record delen met Filppo Inzaghi en Mario Gomez. Het was voor de Argentijnse international de 27ste hattrick in zijn loopbaan. Liefst 24 daarvan produceerde hij in clubverband.

Met het trio goals voerde Messi zijn uiterst productieve start van dit seizoen door. Na zeven duels voor club en land staat hij al op elf doelpunten. Ook slechtte de frêle technicus voor het vijfde kalenderjaar op rij de grens van veertig officiële doelpunten. Na 37 optredens voor Barça en Argentinië in 2013 staat hij op veertig doelpunten én nog eens dertien verzilverde voorzetten.

Een blik op de vier voorgaande kalenderjaren toont de aanhoudende suprematie van Messi. In 2009 trof hij 41 keer doel. Daarna volgden jaren met 60, 59 en het recordaantal van 91 goals. De huidige reeks is ook nog niet ten einde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen