'Barcelona en Real zijn de beste ploegen van de wereld'

Niklas Moisander en Champions League-debutant Lerin Duarte menen dat er lichtpuntjes waren voor Ajax na de 4-0 zege in Camp Nou. Tegen het Barcelona van Messi, die een hattrick produceerde, werd het spits afgebeten in Groep H.

'Barcelona en Real zijn de beste ploegen van de wereld'

'We wisten hoe Barcelona graag wil spelen', vertelt Moisander (op de foto balend van alweer een goal van Messi) op de website van de UEFA. 'In de eerste helft ging het redelijk tot goed. Na rust hadden we niet meer de kracht en toonde Barcelona hoe goed die ploeg is.'

Ondanks het vertrek van Christian Eriksen en Toby Alderweireld, meent Moisander dat Ajax nog ongeveer op hetzelfde niveau zit als voor hun vertrek. 'Dat toont deze wedstrijd wel aan. Tegen Real Madrid verloren we in de voorgaande jaren ook met dergelijke cijfers. En Barça en Real zijn nu eenmaal de beste ploegen van de wereld', waarna Moisander de uitblinker bij de opponent nog maar eens loofde. 'Het is geweldig om tegen Lionel Messi te spelen. Iedereen weet het al, maar hij is een geweldige speler en dat heeft hij getoond met zijn hattrick.'

Overgang
Voor Duarte was de overgang enorm. Na zijn overgang van Heracles Almelo naar Ajax speelde hij zaterdag mee tegen PEC Zwolle (2-1), waarop zijn debuut op het hoogste Europese podium volgde. Nota bene als basisspeler in Camp Nou.

'Na de 1-0 werd het wel heel moeilijk. Barça is een wereldploeg. Voor mij is het mooi om dit mee te maken. Na één wedstrijd direct tegen Barcelona in de Champions League. En Messi, tsja… Die is écht niet te stoppen. Wij moeten nog een hoop leren, maar gaan ons nu op PSV richten', verwijst Duarte naar op het competitieduel van zondag.

Bekijk hier al onze video's