Messi baalt van zware schorsing Neymar

Reacties

Lionel Messi vindt het ontzettend jammer dat Neymar niet meer in actie komt tijdens de Copa América. 'Ik zal hem missen als vriend en als voetballer', aldus de Argentijn over de geschorste Braziliaan.

Messi baalt van zware schorsing Neymar

Neymar kreeg een schorsing van vier duels vanwege zijn wangedrag tijdens het duel met Colombia, wat inhoudt dat zijn toernooi voorbij is. Dat gegeven is op zich geen slecht nieuws voor Messi en Argentinië, daar Neymar de belangrijkste speler is van grote rivaal Brazilië. Toch betreurt Messi de roemloze aftocht van zijn clubgenoot bij Barcelona.

'Het is heel erg treurig dat Neymar niet meer mee mag doen tijdens het toernooi', aldus Messi na de 1-0 zege op Jamaica, waardoor Argentinië een plek in de kwartfinale veiligstelde. 'Ik zeg niet dat ik het wel of niet eens ben met zijn straf, maar een speler van zijn kaliber hoort gewoon te voetballen.'

Of Brazilië net als Argentinië tot de knock-outfase van het toernooi reikt is niet zeker. Vanavond (23.30 uur Nederlandse tijd) spelen de Goddelijke Kanaries hun laatste wedstrijd in Groep C. Het land heeft na twee duels drie punten, net als tegenstander Venezuela en groepsgenoten Colombia en Peru.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.