Neymar lijkt op vakantie te kunnen door zware straf

Reacties

De Braziliaanse superster Neymar moet flink boeten voor de rode kaart die hij in de nacht van woensdag op donderdag kreeg direct na de 1-0 nederlaag tegen Colombia. De aanvaller van Barcelona kreeg vandaag vier wedstrijden schorsing opgelegd, waardoor het toernooi om de Copa América erop zit. De Brazilianen mogen nog wél in beroep.

Neymar lijkt op vakantie te kunnen door zware straf

Direct na het laatste fluitsignaal van het duel schoot Neymar uit frustratie de bal tegen Pablo Armero aan. In het opstootje dat daardoor ontstond deelde hij ook nog een kopstoot uit. De Colombiaanse aanvaller Carlos Bacca pikte dat niet en gaf Neymar een enorme duw. Beide spelers kregen van de Chileense scheidsrechter Enrique Osses een rode kaart. Bacca werd voor die duw overigens voor twee duels geschorst. In tegenstelling tot Neymar kan hij niet in beroep.

Een van de vier duels schorsing van Neymar is gebaseerd op zijn tweede gele kaart van het toernooi. In de eerste helft kreeg hij vanwege een vermeend opzettelijke handsbal die prent. Behalve de schorsing kreeg hij ook nog een boete opgelegd van 10.000 dollar (8800 euro).

WK-kwalificatie
Een schorsing van vier duels zou betekenen dat het seizoen voor Neymar erop zit. Dan zou hij immers moeten toekijken in het laatste pouleduel, de kwartfinale, de halve finale en de eindstrijd mocht de formatie van bondscoach Carlos Dunga überhaupt tot die finale reiken. Als het Zuid-Amerikaanse kampioenschap eerder eindigt voor Brazilië, moet Neymar zijn straf uitzitten in de WK-kwalificatie.  

In de groep van Brazilië is overigens alles nog open. Alle vier de landen, behalve Brazilië en Colombia zijn dat Peru en Venezuela, hebben na twee duels drie punten vergaard. De nummers één en twee plaatsen zich direct voor de kwartfinale. De beste twee nummers drie van de drie poules voegen zich bij dat zestal.

Voor Neymar is het mogelijke einde van het toernooi opnieuw een grote teleurstelling. Tijdens het WK van 2014 in eigen land maakte een stevige rugblessure, opgelopen in de kwartfinale tegen Colombia (!), een einde aan zijn jacht op de wereldtitel. Uiteindelijk werden de Goddelijke Kanaries in de halve finale zonder Neymar vernederd tegen de latere wereldkampioen Duitsland (7-1). In de strijd om de derde plek van het WK deelde het Nederlands elftal nog maar eens een tik uit aan de gastheer: 3-0.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.