'Agressieve Neymar beledigde scheidsrechter in catacomben'

Reacties

Alberto Lozado, lid van de disciplinaire commissie van de CONMEBOL, heeft verklaard dat Neymar zijn zware schorsing te wijten heeft aan het beledigen van de arbiter.

'Agressieve Neymar beledigde scheidsrechter in catacomben'

Neymar kreeg vandaag vier wedstrijden schorsing opgelegd, waardoor het toernooi om de Copa América erop zit voor hem. De aanvaller werd daarmee zwaar gestraft voor de rode kaart die hij in de nacht van woensdag op donderdag kreeg direct na de 1-0 nederlaag tegen Colombia. 

Na het laatste fluitsignaal van het duel schoot Neymar uit frustratie de bal tegen Pablo Armero aan. In het opstootje dat daardoor ontstond deelde hij ook nog een kopstoot uit. De Colombiaanse aanvaller Carlos Bacca pikte dat niet en gaf Neymar een enorme duw. Beide spelers kregen van de Chileense scheidsrechter Enrique Osses een rode kaart. Bacca werd voor die duw overigens voor twee duels geschorst. 

Op de Argentijnse radio liet Lozado doorschemeren dat de zware straf van Neymar te maken had met iets wat zich buiten de ogen van de toeschouwers afspeelde. 'Het ergste van alles is dat hij de scheidsrechter in de catacomben opwachtte om hem te beledigen. Dat heeft zijn zaak geen goed gedaan en leidde tot een zwaardere straf. Het was een agressieve daad die vroeg om een sterk antwoord.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.