Mancini wil nieuwe spits: 'Die bal had ik nog gemaakt'

Roberto Mancini is het gebrek aan scorend vermogen bij Internazionale meer dan zat. De ervaren trainer heeft na het 1-1 gelijkspel tegen Carpi van zondag hard uitgehaald naar zijn spitsen.

Carpi maakte vlak voor het laatste fluitsignaal de gelijkmaker tegen Inter, dat Napoli een voorsprong van zes punten zag nemen. 'Ik ben zeer teleurgesteld, dit is al de derde wedstrijd die we in de laatste minuut hebben weggegeven', baalde Mancini in gesprek met Sky Sport Italia.

'We hebben een groter probleem, want we scoren namelijk niet', legde Mancini de vinger op de pijnlijke plek. 'Onze spitsen kunnen niet alleen maar balletjes afwachten. Je moet ook je hersenen gebruiken. We hebben vandaag zeven grote kansen gehad, maar we maken er maar één en vallen in de 92ste minuut in slaap. Het is niet normaal dat we de doelpunten zo gemakkelijk weggeven.'

In de slotfase miste Mauro Icardi nog een gigantische kans op de 2-0, tot grote frustratie van Mancini. 'Ik ben vijftig jaar oud en ik had die bal nog gemaakt. Zo'n kans moet gewoon afgemaakt worden, dat moet gewoon. De spitsen moeten zich beseffen dat ze hard moeten blijven werken tot de 92ste minuut. Dat ze de bal in de ploeg moeten houden, desnoods door naar de cornervlag te gaan. Je moet nadenken als voetballer. Als ik de situatie nu bekijk, moeten we de transfermarkt op om een spits te halen. We gooien momenteel alles weg wat we in de eerste achttien wedstrijden hebben opgebouwd.'

Sarri
Midweeks was Mancini tijdens het met 2-0 gewonnen bekerduel met Napoli betrokken bij een opstootje met Maurizio Sarri, coach van de club uit Napels. Sarri slingerde enkele homofobe termen naar het hoofd van Mancini. De trainers maakten het in het televisieprogramma Le Iene goed en als speciaal gebaar droeg Sarri zondag tijdens de wedstrijd tegen Sampdoria (4-2 winst Napoli) een sjaal van Mancini. 'Le Iene heeft die sjaal naar hem gebracht, hij mag hem lenen. Als hij nou Gonzalo Higuaín aan ons uitleent...'