Manchester City kampioen na simpele zege op West Ham

Manchester City is voor de vierde keer kampioen van Engeland. The Citizens boekten in eigen huis een moeiteloze zege op West Ham United. Daardoor hield het Liverpool, dat op Anfield won van Newcastle United, onder zich.

Manchester City – West Ham United 2-0
West Ham vocht in het City of Manchester Stadium voor elke meter en leek daardoor ongeschonden de rust te halen. In de 41ste minuut werd het surplus van individuele kwaliteit van City de Londenaren toch te machtig en opende Samir Nasri de score. De Fransman liet doelman Adrián kansloos met een lage knal vanaf achttien meter.

Daarmee was de titel al bijna zeker, omdat Manchester City vanwege zijn superieure doelsaldo slechts een puntje nodig had om Liverpool achter zich te houden. Vier minuten na de pauze maakten The Citizens aan alle twijfels, voor zover die er nog waren, definitief een einde. Vincent Kompany schoot vanaf dichtbij de 2-0 tegen de touwen.

Samir Nasri viert de 1-0 en wordt gefeliciteerd door Pablo Zabaleta.

Daarmee was de vierde landstitel uit de historie van City, dat in 2012 voor het laatst kampioen werd, al een zekerheidje. Na de goal van Kompany kreeg de ploeg een aantal goede kansen om de score uit te bouwen, maar Adrián voorkwam grotere schade vanuit Londens perspectief. Direct na het laatste fluitsignaal namen duizenden City-fans bezit van het veld om met hun helden het kampioenschap te vieren.

Liverpool – Newcastle United 2-1
Zelf winnen en hopen op een stunt van West Ham United. Dat was wat Liverpool te doen stond tegen het Newcastle United van de basisspelers Tim Krul en Vurnon Anita. Newcastle, dat zes van zijn laatste zeven wedstrijden verloor, leek een te nemen horde. Het pakte echter anders uit, want met zijn vierde eigen goal van het seizoen opende Liverpool-verdediger Martin Skrtel de score in de twintigste minuut.

In de 63ste minuut kwam Liverpool langszij. Daniel Agger rondde bij de tweede paal af na een vrije trap van Steven Gerrard. Twee minuten later kwam de thuisploeg op voorsprong via Daniel Sturridge en weer was Gerrard met een vrije trap de aangever. Doordat het West Ham niet lukte te winnen van City, bleef Liverpool ondanks de zege met lege handen achter. De rentree in de Champions League, het podium waarop Liverpool sinds het seizoen 2009/10 niet meer actief was, is een schrale troost. Overigens beëindigde Newcastle het duel met negen man, na rode kaarten voor Shola Ameobi en invaller Paul Dummett.