Even Big Andy Carroll verslaan en City kan feestvieren

Reacties

Voetbal International blikt elke speelronde vooruit op een wedstrijd in de Premier League. Voor de 38ste speelronde is dat het duel tussen Manchester City en West Ham United van zondag 16.00 uur.

Even Big Andy Carroll verslaan en City kan feestvieren

Manchester City

Klassering eerste (83 punten uit 37 wedstrijden)
Vorm G-W-W-W-W

Het leek heel even spannend te worden afgelopen woensdag tegen Aston Villa. Tot 25 minuten voor tijd wist Manchester City de door Ron Vlaar geleide vijfmansdefensie niet te kraken, maar uiteindelijk bezweek de muur alsnog door toedoen van de aanvalsgolven. Vier keer scoorde de ploeg van manager Manuel Pellegrini nog in de slotfase van de voorlaatste wedstrijd van het seizoen.

Het uitgangspunt is duidelijk. Manchester City heeft normaal gesproken aan een punt genoeg voor de tweede titel in drie jaar. Of Liverpool moet op Anfield ineens met veertien doelpunten verschil winnen van Newcastle United. Een mirakel dat zelfs in de stripverhalen van Roy of the Rovers iets te veel van het goede zou zijn.

Bekeken over een heel seizoen zijn The Citizens een meer dan waardige kampioen. Het voetbal sprak aan na de meer cynische jaren onder Roberto Mancini en er werd gescoord. Ongelooflijk veel gescoord zelfs. Na 37 van de 38 duels staat de teller op precies honderd doelpunten in de Premier League. De wonderbaarlijke Yaya Touré nam er als middenvelder twintig voor zijn rekening, maar ook Sergio Agüero (zeventien competitietreffers) en Edin Dzeko (zestien) toonden zich productief.

West Ham United

Klassering twaalfde (40 punten uit 37 wedstrijden)
Vorm W-V-V-V-V

West Ham United is geen fijne tegenstander in een kampioenswedstrijd. Op de prestaties van de Oost-Londense club is geen peil te trekken. Na vier nederlagen op rij wonnen The Hammers vorige week zaterdag verrassend met 2-0 van Tottenham Hotspur.

Het voetbal is niet verfijnd, verre van. Manager Sam Allardyce heeft daar ook totaal geen belang bij. Hij moet ervoor zorgen dat West Ham op het hoogste seizoen actief blijft en heeft daar zo zijn methodes voor. José Mourinho sneerde recent na een 0-0 gelijkspel dat West Ham negentiende eeuws voetbal speelt.

Manchester City zal zich moeten wapenen tegen de brute kracht van de middenvelders van West Ham United en vooral de kopkracht van Andy Carroll. Dat hij voor een allerlaatste wending kan zorgen is typerend voor dit toch al boeiende Premier League-seizoen. Want zo is het: de bij Liverpool wegens gebrek aan techniek weggestuurde Carroll is de enige overgebleven hoop op de Merseyside. Zo kan een van de grootste miskopen uit de historie van The Reds - Liverpool betaalde 41 miljoen euro voor de spits - alsnog álles goed maken.

Onderlinge historie

Wil de titelrace nog een twist krijgen dan moet er iets gebeuren wat elf jaar geleden voor het laatst plaatshad: een overwinning van West Ham United op bezoek bij Manchester City. Het waren andere tijden. City speelde nog op het pittoreske Maine Road en verloor op 27 april 2003 met 0-1 dankzij een doelpunt van Frédéric Kanouté. Daarna  speelde Manchester City nog één keer op The Wembley of The North voordat het werd afgebroken en plaatsmaakte voor een woonwijk. Het was ook een van de laatste officiële wedstrijden van de Kameroener Marc-Vivien Foé. De middenvelder overleed later die zomer tijdens de strijd om de Confederations Cup. Aan West Ham-zijde stond een nog jonge Joe Cole aan de aftrap. De middenvelder keerde halverwege de vorige jaargang weer terug op de plek waar hij zijn profloopbaan begon.

Datum Wedstrijd Uitslag Competitie
11/12/2010 West Ham United-Manchester City 1-3 Premier League
01/05/2011 Manchester City-West Ham United 2-1 Premier League
03/11/2012 West Ham United-Manchester City 0-0 Premier League
27/04/2013 Manchester City-West Ham United 2-1 Premier League
19/10/2013 West Ham United-Manchester City 1-3 Premier League

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.