City nog punt van titel, somber perspectief Nederlanders

Reacties

Manchester City kan de landstitel bijna niet meer ontgaan na een ruime overwinning op Aston Villa. Sunderland speelde zich veilig tegen West Bromwich Albion en veroordeelde Leroy Fer en Ricky van Wolfswinkel daarmee tot het Championship.

City nog punt van titel, somber perspectief Nederlanders

Manchester City - Aston Villa 4-0
Vanwege het totaal onverwachte puntenverlies van Liverpool tegen Crystal Palace van maandag (3-3) kon Manchester City tegen Aston Villa al een voorschot op de landstitel nemen. De club van basisspelers Ron Vlaar en Karim El Ahmadi leek een te overkomen obstakel, want van hun afgelopen acht wedstrijden wonnen The Villans er slechts één. Bovendien speelden de gasten, waar Leandro Bacuna op de bank begon, behalve de eer en premies nergens meer om.

Villa wierp in Manchester echter een defensief blok op waar City zich aanvankelijk geen raad mee wist. De zeldzame keren dat City zich langs Vlaar en consorten worstelde, stond doelman Brad Guzan in de weg. In de 64ste minuut moest Villa zich eindelijk gewonnen geven. David Silva stuurde Pablo Zabaleta diep op rechts, waarna de Argentijn voorzette op Edin Dzeko (foto boven), die van dichtbij afrondde. Zeven minuten later nam de Bosniër ook de 2-0 voor zijn rekening en weer waren Silva en Zabaleta de architecten van het doelpunt. Invaller Stevan Jovetic maakte in het slot de 3-0 en in de extra tijd ramde Yaya Touré de 4-0 tegen de touwen.

Door de zege komt City op 83 punten uit 37 wedstrijden. Vanwege de voorsprong op Liverpool (81 punten) en het superieure doelsaldo (+63 tegen +50) heeft City zondag thuis tegen West Ham United aan een puntje genoeg voor de titel.

Sunderland - West Bromwich Albion 2-0
Sunderland is veilig. De club die een paar weken geleden nog stijf laatste stond in de Premier League rekende woensdag in eigen huis af met West Bromwich Albion, dat alleen in theorie nog kan degraderen. Door de overwinning van Sunderland is de degradatie van het Norwich City van Ricky van Wolfswinkel en Leroy Fer slechts een kwestie van dagen.

Fabio Borini viert het tweede doelpunt van Sunderland.
Fabio Borini viert het tweede doelpunt van Sunderland.

Jack Colback en Fabio Borini waren tegen West Brom trefzeker voor Sunderland, dat na 37 duels 38 punten heeft en West Brom passeert. The Baggies hebben 37 punten, drie punten meer en een veel beter doelsaldo dan Norwich (-15 tegen -32), dat 34 punten heeft en daardoor niet meer te redden valt. Fulham en Cardiff City zijn al gedegradeerd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.