Liverpool kan titel vergeten, Suarez ontroostbaar

Liverpool leek tijdens zijn voorlaatste wedstrijd van het seizoen te werken aan zijn doelsaldo, maar gaf een 3-0 voorsprong weg op bezoek bij Crystal Palace (3-3). Daardoor lijkt het af te haken in de titelstrijd.

Door de 2-0 thuisnederlaag vorige week tegen Chelsea heeft Liverpool de titelkansen niet meer in eigen hand, want voorafgaand aan het uitduel met Crystal Palace stond het net als Manchester City op tachtig punten uit 36 duels. Maar aangezien The Citizens een aanmerkelijk beter doelsaldo hadden (+59 om +50), is de ploeg van manager Manuel Pellegrini nu favoriet.

Maandagavond kwamen The Reds na achttien minuten op een voorsprong via Joe Allen, die scoorde uit een hoekschop van Steven Gerrard. Na een half uur was Luis Suarez dicht bij het tweede doelpunt namens de bezoekers, maar de vrije trap van de Uruguayaan ging rakelings naast. Kort voor rust stuitte hij op Julian Speroni.

De doelman van Crystal Palace had in de tweede helft veel meer te doen en in de 51ste minuut kon hij een schot van Daniel Sturridge ternauwernood op de paal tikken, waarna de rebound werd overgeschoten door Suarez. Twee minuten later was het alsnog raak. Sturridge schoot via een verdediger van de thuisclub raak en weer twee minuten later stond het 0-3.

Suarez maakte zijn 31ste doelpunt van het seizoen, waarmee hij geschiedenis schreef. Het kwam namelijk maar één keer eerder voor dat iemand 31 keer scoorde in een Premier League met 20 clubs. Dat was Alan Shearer in het seizoen 1995/96. Diezelfde Shearer en Andy Cole waren ooit 34 keer trefzeker in één jaargang, maar toen speelden er 22 teams mee.

Na het doelpunt van Suarez kreeg Liverpool kansen op meer, maar met name Raheem Sterling had het geluk niet aan zijn zijde. Aan de andere kant scoorde Damien Delaney elf minuten voor tijd volledig uit het niets en twee minuten daarna maakte Dwight Gayle zelfs 2-3, waardoor City zich geen zorgen meer hoefde te maken over het doelsaldo. Maar het bleef daar niet bij.

In de 88ste minuut maakte Gayle zijn tweede van de avond, waardoor Liverpool geen kans meer lijkt te maken op de titelstrijd. Diep in de extra speeltijd waren de bezoekers nog dicht bij 3-4 na een scrimmage, maar de wedstrijd eindigde in een gelijkspel. Daardoor werd er vooral gejuicht in Manchester, waar City de vierde landstitel in de clubhistorie bijna niet meer kan ontgaan. Na afloop was Suarez ontroostbaar en verschool zijn gezicht achter z'n shirt (foto boven).