City heeft Aguëro terug, Allardyce gunt Gerrard de titel

Reacties

Sergio Agüero kan zondag in de kampioenwedstrijd van Manchester City tegen West Ham United zijn opwachting maken. De Argentijnse aanvaller is hersteld van de liesblessure die hem woensdag tegen Aston Villa (4-0) nog aan de kant hield. West Ham-manager Sam Allardyce hoopt Liverpool en Steven Gerrard de titel te bezorgen met een zege op City.

City heeft Aguëro terug, Allardyce gunt Gerrard de titel

Agüero ontbrak dit seizoen al regelmatig door uiteenlopende blessures, maar is getuige zijn 28 officiële doelpunten nog altijd erg belangrijk voor The Citizens. Bovendien was hij twee jaar geleden de man die City tegen Queens Park Rangers naar de landstitel schoot ten koste van aartsrivaal en stadgenoot Manchester United.

Manager Manuel Pellegrini noemt de terugkeer van de 25-jarige spits dan ook belangrijk. 'Dat je over al je spelers kan beschikken is misschien wel het belangrijkste voor een manager. Verder zal ik in deze wedstrijd vooral mijn emoties onder controle moeten houden, want als je emotioneel bent neem je vaak verkeerde beslissingen.'

Met een doelpunt tegen Queens Park Rangers (3-2) in de vierde minuut van de extra tijd bracht Sergio Agüero de City-fans op 13 mei 2012 in extase.
Met een doelpunt tegen Queens Park Rangers (3-2) in de vierde minuut van de extra tijd bracht Sergio Agüero de City-fans op 13 mei 2012 in extase.

City krijgt met West Ham een team op bezoek dat van de laatste vijf competitieduels alleen de laatste van Tottenham Hotspur won (2-0). Tel daarbij op dat de ploeg van Pellegrini thuis zestien van zijn achttien competitieduels won en met honderd goals afstevent op een Premier League-record en de tweede titel in drie jaar tijd lijkt welhaast een feit.

Sam Allardyce, manager van The Hammers, denkt daar ook zo over. 'Natuurlijk is Man City op volle sterkte erg lastig te bestrijden dus elke speler zal bij ons in topvorm moeten zijn en werkelijk alles moeten geven, willen we City van de titel kunnen afhouden', aldus Allardyce tijdens de persconferentie van vrijdag.

De 59-jarige Engelsman is er veel aan gelegen om zijn spelers tot grote hoogte te stuwen. 'Volgens mij wil elke neutrale toeschouwer dat Liverpool kampioen wordt. En persoonlijk gun ik het Steven Gerrard heel erg. Het is de enige prijs die hij nog niet gewonnen heeft met Liverpool. Laten we dat titelfeestje van Manchester City maar eens gaan verpesten…'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.