Málaga herstelt zich van ruime nederlaag bij Valencia

Málaga heeft zich zondagmiddag hersteld van de 5-1 nederlaag tegen Valencia van vorige week. De thuiswedstrijd tegen Getafe, dat door de nederlaag de gehele maand april geen zege heeft behaald, werd met 2-1 gewonnen.

Pas in de veertigste minuut kwam Málaga op voorsprong. Roque Santa Cruz (foto) nam de openingstreffer vijf minuten voor het einde van de eerste helft voor zijn rekening. Waar de thuissupporters in de eerste helft geduldig moesten wachten op een doelpunt, viel de 2-0 al drie minuten na de hervatting.

Robson Weligton was trefzeker voor Málaga en maakte het Getafe op deze manier lastig om nog zonder nederlaag van het veld te stappen. Pas twintig minuten voor tijd kwamen de bezoekers via Juan Valera aan de aansluitingstreffer, maar het was toen al te laat om puntenverlies te voorkomen.

Door de overwinning van Málaga deelt het ambitieuze elftal momenteel de vijfde positie met Valencia. Getafe blijft op de negende positie van de Primera División staan.

Overige uitslag:Espanyol - Granada 0-1

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.