Real loopt in op Barcelona na zege in derby van Madrid

Real Madrid heeft zaterdagavond op bezoek bij aartsrivaal en stadgenoot Atlético zonder de nodige vaste waarden toch een overwinning (2-1) bij kunnen schrijven. Vier dagen voor de Champions League-return tegen Borussia Dortmund, dat woensdag met 4-1 won van De Koninklijke, was Angel di María (foto) belangrijk voor de formatie van trainer José Mourinho.

Real loopt in op Barcelona na zege in derby van Madrid

In Vicente Caldéron begon de altijd beladen derby goed voor het thuispubliek. Radamel Falcao kon al na vier minuten de bal tegen de touwen koppen. Voorafgaand aan zijn 26ste seizoendoelpunt stond hij wel buitenspel, maar de rebound die Real-doelman Diego López moest toestaan kwam bij Diego Godín terecht. De Uruguayaan bood Falcao met een puike stift een niet te missen kans (foto midden).

Nog geen tien minuten na het openingsdoelpunt was het alweer gelijk. Di María, in Dortmund nog bankzitter omdat hij deze week vader is geworden van een dochter, draaide een vrije trap het zestienmetergebied van Atlético in. Juanfran werkte de bal daarbij op ongelukkige wijze, met zijn zij, in het eigen doel (1-1). Ook na de rust was Di María belangrijk voor Real, dat zonder de geblesseerde Cristiano Ronaldo aantrad. Mesut Özil, Raphaël Varane en Xabi Alonso werden ook gespaard, al vielen de laatste twee nog wél in. Na 63 minuten bediende Karim Benzema Di María met een handig steekballetje, waarna de Argentijn tegendraads raak schoot. Uiteraard vierde hij dat met een verwijzing naar zijn nieuwste aanwinst; zijn dochter (2-1).

Omdat Atlético niet meer langszij kwam, verkleint Real het gat met koploper Barcelona (dat eerder op de avond met 2-2 gelijkspeelde bij Athletic de Bilbao) tot elf punten. Bij een thuiszege op Real Valladolid volgende week zaterdag, stelt Real een titelfeest van de Catalaanse rivaal dus sowieso nog een week uit.

Bovendien is het gat met nummer drie Atlético vergroot tot zes punten met nog vijf duels te gaan. De overwinning is een goede generale voor het onmogelijke dat dinsdag gestalte moet krijgen; het goedmaken van de 4-1 afstraffing in de Champions League tegen Dortmund.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen