Derby met Atlético lastig tussendoortje voor Real Madrid

Voetbal International blikt elke speelronde vooruit op een wedstrijd in de Primera División. Voor de 33ste speelronde is dat het duel tussen Atlético Madrid en Real Madrid van zaterdagavond (20.00 uur).

Derby met Atlético lastig tussendoortje voor Real Madrid

Beide ploegen uit de Spaanse hoofdstad strijden om de tweede plaats achter Barcelona, dat zaterdag kampioen kan worden als Real verliest en als er zelf gewonnen wordt van Athletic de Bilbao.
ATLÉTICO MADRID
Klassering 3de plaats (68 punten uit 32 duels)

Vorm Atlético Madrid is de laatste vijf duels in de Primera División ongeslagen en stevent af op deelname aan de groepsfase van de Champions League, waarin het voor het laatst uitkwam in het seizoen 2009/10. Na gelijke spelen tegen Valencia (1-1) en Getafe (0-0) leverden de laatste twee duels met Granada (5-0) en Sevilla (0-1) de overwinning op, waardoor de ploeg van trainer Diego Simeone liefst dertien punten voorsprong heeft op Real Sociedad.

Opvallend Radamel Falcao was vorige week de matchwinner tegen Sevilla en zijn treffer leverde hem een mooie mijlpaal op. De Colombiaanse spits maakte zijn 25ste competitiedoelpunt van deze jaargang. Daarmee evenaarde hij zijn persoonlijke record, dat hij in het seizoen 2009/10 vestigde bij FC Porto. Ook verbeterde Falcao zich ten opzichte van vorig jaar, toen hij 24 keer trefzeker was namens Atlético.

Afwezigen Onzeker: Turan (enkel), Tiago (hamstring).

REAL MADRID
Klassering 2de plaats (71 punten uit 32 duels)

Vorm Ook Real Madrid is aan een prima reeks bezig in de Primera División getuige de laatste drie duels, die allemaal werden gewonnen. Afgelopen woensdag kreeg de ploeg van trainer José Mourinho echter een enorme klap te verwerken in de Champions League. Op bezoek bij Borussia Dortmund werd in de eerste halve finalewedstrijd met liefst 4-1 verloren. Dinsdag krijgt De Koninklijke de kans om in eigen huis de nederlaag goed te maken.

Opvallend Aangezien Real al vroeg in het seizoen een schier onoverbrugbare achterstand had opgelopen op koploper Barcelona, was de Champions League dé mogelijkheid om toch nog een goed gevoel over te houden aan deze jaargang. De finale lijkt echter uit zicht, waardoor de Copa del Rey de enige prijs wordt die gewonnen kan worden. In dit toernooi is uitgerekend stadgenoot Atlético Madrid op 17 mei de tegenstander in de finale.

Afwezigen Arbeloa (rug), Ronaldo (dijbeen), Marcelo (dijbeen). Onzeker: Essien (hamstring).

Op 7 maart 2009, ruim drie jaar geleden, eindigde de Madrileense derby voor het laatst niet in een overwinning voor Real Madrid. De wedstrijd in Santiago Bernabéu eindigde in 1-1, waardoor Atlético Madrid voor het laatst een punt overhield aan het treffen. De negen duels daarna, in de Primera División en in de strijd om de Copa del Rey, eindigden allemaal in een zege voor De Koninklijke.

Seizoen Wedstrijd Uitslag
2007/08 Atlético Madrid - Real Madrid 0-2
2008/09 Atlético Madrid - Real Madrid 1-2
2009/10 Atlético Madrid - Real Madrid 2-3
2010/11 Atlético Madrid - Real Madrid 1-2
2011/12 Atlético Madrid - Real Madrid 1-4


Bekijk hier al onze video's