Real Zaragoza draagt rode lantaarn over aan Mallorca

In het cruciale degradatieduel met Real Mallorca heeft Real Zaragoza een einde gemaakt aan een teleurstellende reeks. Tegen de eilandbewoners won het na een zenuwslopende slotfase voor het eerst sinds december: 3-2.

Voor beide ploegen was een zege bittere noodzaak om de kans op lijfsbehoud te vergroten. Beide ploegen koersen namelijk af op degradatie, waarbij Zaragoza er voor dit duel het slechtst voorstond: 27 punten na 32 duels gaven slechts recht op de laatste plaats.

Mallorca had een punt meer en stond een plek hoger (negentiende), maar veel maakt dat niet uit. De laatste drie ploegen in Spanje degraderen.

Het punt voorsprong dat Mallorca had leek vergroot te kunnen worden naar vier, toen Tomer Hemed zijn team op voorsprong zette in de elfde minuut. Nog voor rust trok Paco Montañes de stand echter gelijk. Na een uur kwam Zaragoza, waar Glenn Loovens niet bij de wedstrijdselectie zat, zelfs op een voorsprong: Rodriguez Romero zette de bal voor en Hélder Postiga (foto) kopte op prachtige wijze raak.

Een cruciale fout van aanvoerder en doelman Roberto ging vooraf aan de gelijkmaker van Arizmendi in de 82ste minuut: 2-2. Toch kwam voor Zaragoza de eerste zege sinds 22 december: Ruben Rochina maakte de fout van Roberto ongedaan; twee minuten voor tijd werd het 3-2.

Door de zege draagt Zaragoza de rode lantaarn over aan Mallorca. Het staat nu achttiende met twee punten voorsprong op de hekkensluiter. Met de huidige stand degraderen de twee ploegen samen met Granada, terwijl Deportivo La Coruna net zoveel punten heeft als Zaragoza. Deportivo gaat echter zondag nog op bezoek bij Real Betis.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.