Gelijkspel helpt Mallorca nauwelijks in degradatiestrijd

Een gelijkspel tegen Rayo Vallecano heeft Real Mallorca niet veel verder geholpen in de strijd tegen degradatie. Door het 1-1 resultaat staat de club nog steeds onder de rode streep in de Primera División.

Clubtopscorer Piti (veertien goals) van de Madrilenen zette de bezoekers al na zeven minuten op voorsprong. Lang kon het daarvan niet genieten, doordat na twaalf minuten Alejandro Alfaro in de rebound de stand gelijk trok. Hoewel Mallorca drie keer in de weg werd gezeten door het houtwerk, kon de geplaagde club geen zege meer forceren.

Mallorca, achttiende, heeft nog zes wedstrijden om degradatie te ontlopen. Granada, dat net zoveel punten (28) heeft, maar zeventiende staat op doelsaldo, komt zaterdag in actie tegen Real Valladolid. Real Zaragoza is negentiende met 27 punten, Celta de Vigo heeft 24 punten en is laatste.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.