Makkelie fluit Man City, Spanjaard bij PSV

Reacties

Danny Makkelie mag dinsdag het Champions League-duel Manchester City-Borussia Mönchengladbach leiden. Het cruciale duel van PSV is in Spaanse handen.

Makkelie fluit Man City, Spanjaard bij PSV

De Nederlandse scheidsrechter zal het duel in het Etihad-stadion in goede banen moeten leiden. Hij krijgt daarbij hulp van zijn assistenten Mario Diks en Hessel Steegstra. Rob van de Ven is vierde man, terwijl Serdar Gözübüyük en Jochem Kamphuis als vijfde en zesde official zullen aantreden.

Manchester City is tweede in Groep D met twee punten achterstand op Juventus. Gladbach heeft op zijn beurt weer twee punten voorsprong op Sevilla en koerst dus af op een Europa League-ticket. Een punt is daarbij nog niet genoeg, aangezien het onderling resultaat in het voordeel van Sevilla is. Bij een Spaanse zege op Juventus, moet dus ook Gladbach winnen om door te stromen naar de Europa League.  

Gladbach zorgde zaterdag nog voor een ware sensatie. In eigen huis bleef de ploeg van André Schubert voor de tiende keer op rij ongeslagen, maar veel imposanter was dat dat tegen Bayern München was: 3-1. De Duitse lijstaanvoerder verloor zodoende voor de eerste keer. Schubert bleek in de voorbije weken een absolute voltreffer. De interim-coach, die inmiddels een vaste aanstelling kreeg, leidde Gladbach van de laatste naar de derde plek.

PSV
PSV krijgt dinsdag in het thuisduel met CSKA Moskou te maken met de Spanjaard Fernández Borbálan als scheidsrechter. PSV heeft aan een zege voldoende om zich te plaatsen voor de achtste finale van de Champions League. Bij een gelijkspel is PSV alleen door als Wolfsburg van Manchester United wint.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.